“Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο της Πληροφορικής”: Η εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από καμία ψηφιακή τάξη

Η αντίστροφη μέτρηση για να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει. Μετά την πρωτότυπη εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να ακούσουν τα κάλαντα από όλα τα μέρη της Ελλάδας σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την καινοτόμα εφαρμογή ενός ψηφιακού χριστουγεννιάτικου ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Βίκυ Κάζη, στο πλαίσιο της διδασκαλίας Πληροφορικής για μαθητές Δημοτικού.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και άκρως διαδραστική δραστηριότητα που βασίζεται στη φιλοσοφία ενός ημερολογίου που μετρά από την 1η έως και την 25η Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων. Κάθε κουτάκι του ημερολογίου πατώντας πάνω του και κάνοντας κλικ “κρύβει” και μια δραστηριότητα που αποκαλύπτεται στο μαθητή την εκάστοτε ημέρα που το πατάει και του δίνει μια πρόταση διασκέδασης πλήρως εναρμονισμένη στο πνεύμα των γιορτών. Μάλιστα, δεν μπορείτε να ανοίξετε κανένα άλλο κουτάκι εκτός από αυτά των περασμένων ημερών και της τρέχουσας ημέρας.

Πατώντας εδώ θα βρείτε αυτό το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο και πατώντας πάνω στους αριθμούς σας περιμένουν πολλές πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και προτάσεις ψυχαγωγίας που συνδυάζουν τη χαρά των γιορτών με το μάθημα της Πληροφορικής.

Τώρα που τα μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως, οι σχολικές τάξεις δεν έχουν στολιστεί όπως κάθε χρονιά ούτε είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν όλες εκείνες τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που γινόντουσαν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αδράξτε την ευκαιρία να φέρετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στις ψηφιακές σας τάξεις με αυτήν την εφαρμογή που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μαθητές!

Εμείς ήδη γυρίσαμε τις πρώτες ψηφιακές σελίδες του και ζωγραφίσαμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια με τον μαγικό μαρκαδόρο αυτόματης σχεδίασης, φτιάξαμε ένα χριστουγεννιάτικο παζλ,   και  γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη .

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!