Το υπερηχογράφημα διδύμων που έγινε viral για έναν απίστευτα τρυφερό λόγο

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η εξαιρετική ανάρτηση του μαιευτήρα – γυναικολόγου Κωνσταντίνου Περιστέρη με το συγκλονιστικό 4D υπερηχογράφημα όπου καταγράφει την τρυφερή στιγμή που το ένα διδυμάκι φιλάει το άλλο στο μάγουλο.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για αυτόν τον περίεργο και αόρατο δεσμό που υπάρχει μεταξύ των διδύμων;  Τα δίδυμα είναι δυο παιδιά με διαφορετικές προσωπικότητες όμως πάντα το ένα είναι το στήριγμα του άλλου. Κανείς δεν πρόκειται να μπει ποτέ ανάμεσά τους.

Στο υπερηχογράφημα αποτυπώνεται ο ιδιαίτερος δεσμός τους και η αέναη αγάπη που τα συνοδεύει από την πρώτη μέρα της σύλληψής τους.

Όπως σημειώνει και στην ανάρτησή του ο κ. Περιστέρης ” Η ενδομήτρια ζωή είναι – πράγματι – αξιοθαύμαστη! Και η εμβρυομητρική ιατρική έχει ρίξει φως στις διαφορετικές πτυχές των πρώτων εννέα μηνών της ζωής του εμβρύου σε τέτοιο βαθμό που τώρα κατανοούμε πόσο βαθιά εντυπώνεται η περίοδος της εγκυμοσύνης στη νέα ζωή.

Ένα μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι η γονεϊκότητα δεν ξεκινά όταν γεννηθεί το παιδί, αλλά από τη σύλληψη, καθώς το έμβρυο καταγράφει τα πάντα. Ήχους, συναισθήματα, αγγίγματα στην κοιλίτσα της μαμάς του, τα λόγια των γονέων.”

Μάλιστα, στο τέλος της ανάρτησής του μάς δίνει μια σημαντική συμβουλή για την ψυχική υγεία της εγκυμονούσας. Όπως τονίζει “Το να αγαπάμε και να φροντίζουμε την εγκυμονούσα στο μέγιστο βαθμό είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της κοινωνίας… ώστε να φέρνουν στο κόσμο υγιή και ευτυχή παιδιά”

Το post του μαιευτήρα

Διαβάστε επίσης:

Ένας μικροσκοπικός ήρωας: Γνωρίστε το μωρό που γεννήθηκε πιο ελαφρύ από το κουκλάκι του! (εικόνες)

Ξεκινούν οι αιτήσεις μαθητών για την Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023

“Δεν γνώριζα πόσο θα με βοηθούσαν τα τεστ ωορρηξίας”: Η αληθινή ιστορία της Ελένης