Τολμηροί οι Κύπριοι: Περισσότερα από 1.000 ραντεβού μέσα σε 2 ώρες για εμβολιασμούς παιδιών!

Ξεκινούν σήμερα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών κατά της Covid-19

Ξεκίνησαν σήμερα χθες στην Κύπρο οι εμβολιασμοί ατόμων ηλικίας 16 και 17 ετών κατά της COVID-19, με εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

Η Πύλη Εμβολιασμού για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα άνω των 16 ετών άνοιξε στις 7:30 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό.

Ήδη μέχρι τις 9.30 το πρωί, διευθετήθηκαν από αυτές τις ηλικίες 1.070 ραντεβού, από σύνολο 1.300 που διευθετήθηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Μέσα σε ένα 24ωρο τα ραντεβού των ανηλίκων είχαν φτάσει τα 2.200 από τα 3.000 που κλείστηκαν συνολικά.

Σύμφωνα με το Υπουργείου Υγείας, η απόφαση αυτή λήφθηκε σε μια προσπάθεια περαιτέρω θωράκισης της Δημόσιας Υγείας απέναντι στην COVID-19, αφού λήφθηκαν υπόψη και οι συστάσεις της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

Οι εμβολιασμοί των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 16-17 θα γίνονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA κατόπιν διευθέτησης ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Το ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού μπορεί να διευθετείται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.

Διαβάστε τη συνέχεια αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών στην Κύπρο στο Infokids.cy.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαευαγγέλου: “Είμαστε στις τελικές συζητήσεις. Θα εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών”

Παιδίατρος: “Καλύτερα να έδιναν τα 150 ευρώ για να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά για τη μηνιγγίτιδα Β”

Επιτροπή Εμβολιασμών: Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 15 – 17 ετών