Τραγικός θάνατος για 13χρονο σε πάρκο ψυχαγωγίας ενώ γιόρταζε την ανάρρωσή του από κορωνοϊό

Τραγικό θάνατο βρήκε πριν από μερικές ημέρες ένας 13χρονος από το Μεξικό, ο οποίος βρέθηκε με τους γονείς και τους φίλους του στο πάρκο ψυχαγωγίας Xenses Park προκειμένου να γιορτάσει την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό. Το παιδί ξεψύχησε, το φίλτρο της ρηχής πισίνας στην οποία κολυμπούσε τον ρούφηξε στον πάτο και το παιδί δεν είχε την δύναμη να απεγκλωβιστεί (κεντρική φωτο).

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η εγκατάσταση του φίλτρου είχε μείνει ανοιχτή, δεν είχε δηλαδή την απαραίτητη προστατευτική σχάρα από πάνω λόγω εργασιών που γίνονταν νωρίτερα εκεί, λόγω ανθρώπινης αμέλειας.

Ο άτυχος Leonardo Luna Guerrero, 13 ετών

Ο πατέρας του παιδιού, όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, προσπάθησε μαζί με άλλους επισκέπτες του πάρκου να απεγκλωβίσει το παιδί του. Ο ίδιος, ωστόσο, ο οποίος είναι και καρδιολόγος, έγραψε αργότερα στα social media, ότι είχε καταναλώσει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού. Έριξε, ωστόσο, πυρά προς τους υπεύθυνους του πάρκου και το προσωπικό, όχι μόνο για την αμέλεια της συντήρησης, αλλά και για το γεγονός, ότι κανείς δεν ήξερε να κάνει στο παιδί του τεχνητή αναπνοή –που του έκανε φυσικά ο ίδιος.

Καταγγέλλει, επίσης, πως από το πάρκο τον πίεσαν να υπογράψει ειδική φόρμα που να λέει, ότι δεν φέρει ευθύνη το πάρκο για τον θάνατο του παιδιού. Ωστόσο το πάρκο υποστηρίζει πως βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας από την πρώτη στιγμή. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Πηγή: 7news.com.au

Photo Credit: mexiconewsdaily.com