Τραγωδία: Πώς έχασαν τη ζωή τους οι 4χρονες δίδυμες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

Τραγωδία: Πώς έχασαν τη ζωή τους οι 4χρονες δίδυμες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

Μια φοβερή τραγωδία έλαβε χώρα πριν από μερικές ώρες στην περιοχή Byron Bay, της νοτιοανατολικής Αυστραλίας. Θύματα αυτής δύο δίδυμες αδερφούλες 4 ετών, οι οποίες ξεψύχησαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στο μονοκατοικία το ξημέρωμα της Κυριακής 7/11. Το ασθενοφόρο έφτασε λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από αναφορά ότι δύο παιδιά υπέφεραν από αναπνευστική δυσχέρεια.

Όταν οι διασώστες κατέφθασαν τα παιδιά είχαν ξεψυχήσει και κάθε προσπάθεια να τα επαναφέρουν ήταν μάταιη, καθώς είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού.

Η αστυνομία ενημερώθηκε αργότερα, ότι το σπίτι άνηκε στον πατέρα τους, τον οποίον είχαν επισκεφθεί για σαββατοκύριακο, αφού οι γονείς τους ήταν διαζευγμένοι.

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Συγκλονισμένοι οι γείτονες – Το πιάνο που πήρε φωτιά από το κερί

Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αρχών, η φωτιά ξέσπασε, από σπίθα κεριού, το οποίο είχε μείνει αναμένο. Το κερί βρισκόταν πάνω στο πιάνο, στο δωμάτιο των κοριτσιών. Το λουστραρισμένο ξύλο, στο πιάνο, πήρε φωτιά και ο καπνός γέμισε τον χώρο ενώ τα κοριτσάκια κοιμόντουσαν.

Ο πατέρας των παιδιών, μαζί με την σύντροφό του και φίλους τους, βρίσκονταν στη βεράντα του σπιτιού, απολαμβάνοντας την βραδιά, εντελώς ανίδεοι για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει.

Μόνο όταν ο πατέρας μπήκε στο δωμάτιο για να ελέγξει τα κορίτσια αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Από την ώρα εκείνοι, οι γείτονες δεν έχουν σταματήσει να αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στην είσοδο του σπιτιού, στα οποία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Η μητέρα των παιδιών ενημερώθηκε για την τραγωδία από τις Αρχές

Ο πατέρας των παιδιών

Σύμφωνα με το 7news.com.au που δημοσίευσε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, η μητέρα των παιδιών, Akira Garton, δεν ήταν παρούσα τη στιγμή της τραγωδίας. Ήταν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να την καλέσουν και να την ενημερώσουν για το τι είχε συμβεί.

Η μητέρα από εκείνη τη στιγμή έχει αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση προκειμένου να διαπιστώσει, γιατί τα παιδιά πέρασαν τόσες ώρες χωρίς επίβλεψη. Και παρόλο που οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ενοχοποιούν για κάτι τον πατέρα. Λόγος γίνεται είτε για τραγικό ατύχημα είτε για εγκληματική αμέλεια. Στο υπόλοιπο σπίτι, πάντως, δεν υπήρξαν καταστροφές.

Η Ophelia και η Tarrow ήταν πολύ αγαπητές σε όλη την γειτονιά. Οι Αρχές είπαν, ότι καθώς πρόκειται για μια αρκετά “κλειστή” τοπική κοινωνία, η τραγωδία έχει κυριολεκτικά συγκλονίσει τους πάντες.

πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία για bullying σε Δημοτικό της Πάτρας – “Κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο του γιου μου”

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 51χρονη εκπαιδευτικός

Υπερκινητικά παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα!