Τριήμερο εθνικό πένθος για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Συρίγος: "Κλειστά μόλις 45 τμήματα σε 80.000 τάξεις" - Χαμηλό το ποσοστό νόσησης στα πανεπιστήμια

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών .

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση  “κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.”

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων

Με την ανακοίνωση της κήρυξης του τριήμερου εθνικού πένθους πολλοί γονείς επικοινώνησαν με το Ιnfokids.gr και ρωτούν για το τι θα ισχύσει για τις περιπτώσεις των σχολείων και αν θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς όταν αποφασίζεται εθνικό πένθος μπορεί να αποφασιστεί και κλείσιμο των σχολείων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίστηκε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ τις τρεις επόμενες ημέρες και δεν θα ανασταλεί η δια ζώσης διδασκαλία. Αναβάλλονται όμως εορταστικές εκδηλώσεις. 

Ήδη αρκετά Πανεπιστήμια έχουν αναβάλλει εορταστικές εκδηλώσεις και τελετές αναγόρευσης επίτιμων διδακτόρων κατόπιν της κήρυξης εθνικού πένθους.

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»: Η τρυφερή χάρτινη παράσταση επιστρέφει στις Φιγούρες και Κούκλες (από 5/3)

Κερατσίνι: Μητέρα κατήγγειλε ότι ανήλικοι απήγαγαν την 14χρονη κόρη της και ζητούσαν λύτρα 2.000 ευρώ (video)

Τέμπη: Κοριτσάκι 6,5 μηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 8χρονος στην παιδοχειρουργική