Τζωρτζίνα: Η “ύποπτη” ουσία που “δείχνει” τον δράστη – «Η Ρούλα είχε πάθος με τον Μάνο και έτρεχε στις καφετζούδες»

Πάτρα: Η μελανιά στο μάγουλο της Τζωρτζίνας την ημέρα της κηδείας της «καίει» την Πισπιρίγκου

Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα φαίνεται ότι οδεύει προς τη λύση του αλλά εξακολουθεί να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Την Πέμπτη το πόρισμα για την Τζωρτζίνα

Πάτρα: Ανάρτηση όλο νόημα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων – Τι αναφέρει για ασφυξία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Πέμπτη αναμένεται να βγει το πρώτο πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν κοινά στοιχεία στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών που συνάδουν με θάνατο από ασφυξία. Τα στοιχεία αυτά είναι το πνευμονικό οίδημα, η πνευμονική συμφόρηση και η πνευμονική αιμορραγία. Αναμένονται, λοιπόν, να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα.

Πού επικεντρώνεται η ιατροδικαστική έρευνα

Ενώ στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, υπάρχουν ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, κατά την ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο της Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε μία συγκεκριμένη ουσία στον οργανισμό της που προβλημάτισε τους επιστήμονες.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” βρέθηκε ουσία που υπάρχει σε φαρμακευτικά σκευάσματα και διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο. Σε πρώτη φάση δεν φέρεται να συνδέεται με την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το κορίτσι εξαιτίας της παραπληγίας, η οποία της είχε δημιουργηθεί από την δυσεξήγητη ανακοπή την οποία υπέστη στις 11 Απριλίου 2021.

Μπορεί να την προμηθευτεί οποιοσδήποτε σε φαρμακείο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο δηλητήριο, αλλά ερευνάται η ποσότητα που χορηγήθηκε στο παιδί και ο τρόπος.  Φαίνεται πως η ποσότητα που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο.  Μάλιστα η συγκεκριμένη ουσία δε βρισκόταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ακολουθούσε η Τζωρτζίνα. 

Η ουσία που διερευνάται

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα τελευταία 24ώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. «Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Εμείς εμπλεκόμαστε στην ανάλυση και θα βοηθήσουμε αν χρειαστεί βοήθεια το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας σε επίπεδο κλινικής φαρμακολογίας», αναφέρει στο newsit.gr, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Η Ρούλα είχε πάθος με τον Μάνο, μάγια, καφετζούδες, ήταν άρρωστη μαζί του»

Πάτρα: Γιατί θα γίνει εκταφή της Μαλένας το επόμενο διάστημα - Συγκλονίζει το μνημείο για τα 3 αγγελούδια

Ανθρωπος από το περιβάλλον της μητέρας μίλησε στην εκπομπή το “ΠΡΩΙΝΟ” του ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν άρρωστη με τον Μάνο» και «πήγαινε σε καφετζούδες και μάγια να της πουν με ποια είναι ο Μάνος».

«Η Ρούλα είχε πολύ άσχημα παιδικά χρόνια. Πολύ ατίθαση, πολύ αγενής, θρασύς τσακωνόταν με όλο τον κόσμο. Δεν μπορούσαν να την μαζέψουν, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην οικογένεια. Η μαμά της δεν μπορούσε άλλο να την κουμαντάρει. Έχω ακούσει από φίλες της ότι κάθε τόσο είχε προβλήματα υγείας, δημιουργούσε ίντριγκες, της άρεσε να ασχολούνται όλοι μαζί της. Της άρεσε η ίντριγκα» λέει αρχικά, μιλώντας στο «Πρωινό», το άτομο από το περιβάλλον της οικογένειας.

 Έλεγε “θα με πάρει αλλιώς θα τον φτάσω στα δικαστήρια, θα τον κυνηγάω”.

«Όταν γνώρισε τον Μάνο έμεινε έγκυος και αποφάσισε ότι θέλει να παντρευτεί. Η οικογένεια του Μάνου ήταν αρνητική σε αυτό. Αυτή όμως ήταν απόλυτη. Έλεγε “θα με πάρει αλλιώς θα τον φτάσω στα δικαστήρια, θα τον κυνηγάω”. Την ερωτεύτηκε ο Μάνος. Η Ρούλα ήταν 22 και ο Μάνος 19» συνεχίζει.

Σε ερώτηση για το πώς ήταν ως μητέρα με τα παιδιά της, λέει: «Ως μητέρα ήταν πολύ καλή με τα παιδιά της, Όποιος ακούει αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει γιατί ήταν πολύ στοργική με τα παιδιά της, έλεγε “σκοτώνω άνθρωπο για τα παιδιά μου”».

«Στην αρχή η σχέση της με τον Μάνο ήταν πολύ καλή. μετά άρχισαν τα προβλήματα. Λογικό είναι, ήταν ανώριμα παιδιά και οι δύο. Γκρίνιες, φασαρίες, τσακωμοί, φεύγω, χωρίζω… Η Ρούλα είχε πάθος με τον Μάνο. Μάγια, καφετζούδες, να της πουν που γυρίζει ο Μάνος, με ποια είναι. Ήταν άρρωστη με τον Μάνο και θεωρώ ότι είναι ακόμα» αποκαλύπτει.

Για τις σχέσεις με την σπιτονοικοκυρά

Τέλος, όσον αφορά στο σπίτι που έμενε η οικογένεια Δασκαλάκη και το οποίο, όπως έχει γίνει γνωστό, τους είχε παραχωρήσει μία κυρία, ο μάρτυρας αναφέρει: «Μια κυρία, γνωστή του Μάνου, τους έδωσε το σπίτι της, όταν ήταν γεννημένο το πρώτο παιδί και έμεναν μαζί της. Θα την φρόντιζαν και αυτή θα τους βοηθούσε με το να μένουν στο σπίτι. Εγώ ξέρω ότι η κυρία Νία τους φιλοξενούσε. Ξέρω ότι υπήρχε ένας λογαριασμός που τον είχε δώσει στον Μάνο και διαχειριζόταν τις πληρωμές, γιατί η γυναίκα δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Μετά κατέβηκαν στο κάτω διαμέρισμα γιατί είχε τα παιδιά και δεν μπορούσε να ασχοληθεί μαζί της. Κάποιες φίλες της κυρίας Νίας όταν πήγαιναν στο σπίτι, η Ρούλα τσακωνόταν και τις έδιωχνε. Δεν τις άφηνε να δουν την κυρία Νία».