Βόλος: Με υψηλό πυρετό 18χρονο κορίτσι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Βόλος: Πέθανε το 18χρονο κορίτσι που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ

Μία 18χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου, από χθες, Τετάρτη.

Η νεαρή κοπέλα παρουσίασε υψηλό πυρετό και μέσα σε λίγες ώρες υπέστη καταπληξία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι γιατροί δεν μπορούν, σε αυτή τη φάση, να προσδιορίσουν τι προκάλεσε αυτό το κλινικό σύνδρομο, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή αιμάτωση, και οξυγόνωση κυττάρων, ιστών και οργάνων, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στη νεαρή κοπέλα μεταγγίστηκε αίμα και όλοι οι γιατροί είναι από “πάνω” της, καθώς η κατάστασή της είναι ιδιαιτέρως σοβαρή.

Τι είναι η καταπληξία

Καταπληξία ή σοκ (shock) είναι η ιατρική, παθολογική κατάσταση που προκύπτει από την αδυναμία της καρδιάς (και συνολικά του καρδιαγγειακού συστήματος) να εξασφαλίσει επαρκή ροή αίματος και οξυγόνου για τα όργανα. 

Ορίζεται ως η κατάσταση κατά την οποία το καρδιαγγειακό σύστημα αδυνατεί να υποστηρίξει τις μεταβολικές απαιτήσεις της κυτταρικής λειτουργίας.

Μπορεί να προκληθεί από διαφορετικές αιτίες, οι οποίες ενεργούν ως ερέθισμα για τον οργανισμό ο οποίος αντιδρά με την ενεργοποίηση ενός ρυθμιστικού μηχανισμού και την απελευθέρωση διαφόρων παραγόντων.

Το αποτέλεσμα της επίδρασης αυτών συνθέτει συνολικά την κλινική εικόνα του συνδρόμου της καταπληξίας.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Κρήτη: 51χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο – Ήταν μπαμπάς 3 παιδιών

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Μίλτος Τεντόγλου: Γιατί αξίζει να τους μοιάσει κάθε παιδί

Αυτή η 10χρονη έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και θέλει να πάει στον Άρη