Χαμός σε σχολείο του Ωρωπού: Μαθητές κατηγορούν τη διευθύντρια για bullying – Σε εξέλιξη ΕΔΕ

Γιάννενα: Γονείς ζητούν την απομάκρυνση δασκάλου - Σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά του

Μαθητές και γονείς στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού καταγγέλλουν τη διευθύντρια του σχολείου για bullying. Υποστηρίζουν ότι τιμωρεί αναίτια τους μαθητές, ότι χειροδικεί, τους αποβάλλει και βρίζει τους καθηγητές.

Καταγγέλουν την ακραία συμπεριφορά της διευθύντριας

Η ατμόσφαιρα στο 1ο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού είναι τεταμένη αρκετό καιρό εξαιτίας της συμπεριφοράς και της στάσης της διευθύντριας που συγκεντρώνει τα βέλη από μαθητές και γονείς , κατηγορώντας την για λεκτικό και σωματικό bullying.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η διευθύντρια έχει απαράδεκτη συμπεριφορά, καθώς τιμωρεί συνεχώς τους μαθητές, τους αποβάλει από το σχολείο, ενώ έχει φτάσει και στο σημείο να χειροδικεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μαθητές καταγγέλουν ότι τους χρονομετρά όταν πάνε τουαλέτα, τους τρομοκρατεί, με αποτέλεσμα να μη θέλουν να πάνε στο σχολείο, ενώ δεν έχει διστάσει να στραφεί και εναντίον των συναδέλφων της εκπαιδευτικών, βρίζοντάς τους ακόμα και μπροστά στα παιδιά.

Όπως αναφέρει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού, Λένη Κωνσταντίνου, «το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί, να ρίχνει αποβολές, να πετάει τα παιδιά εξω απο το σχολείο, να χειροδικεί, να ασκεί σωματική και λεκτική βία απέναντι στα παιδιά. Προσθέτει ακόμη πως η διευθύντρια έχει ανακοινώσει στα παιδιά ότι θα παίρνουν απουσία ή αποβολή από το μάθημα εάν καθυστερήσουν στην τουαλέτα. Ο χρόνος για τα κορίτσια είναι μέχρι 6 λεπτά και για τα αγόρια μέχρι 4 λεπτά.

Οι μαθητές παρομοιάζουν το λύκειο με σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του 15μελούς, όταν ζήτησε από τη διευθύντρια να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να αιτηθεί χορηγία για κάλυψη εξόδων εκδρομής σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα, εκείνη ζήτησε μερίδιο από την χορηγία, αλλιώς να πάει ο ίδιος στο δήμο και να φέρει υπολογιστές που χρωστούν στο σχολείο. «Βιώνουμε απίστευτα πράγματα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζούμε με τον φόβο των ύβρεων, των προσβολών και των αποβολών», είπε ο μαθητής.

Στο πλευρό των μαθητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού Δημήτρης Ελεύθερας δήλωσε ότι «τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα. Τα προσβάλλει για ασήμαντη αφορμή, βρίζει τους συναδέλφους της χαρακτηρίζοντάς τους βρωμερά σκουπίδια, σκουλήκια και τραμπούκους».

Σύμφωνα με την καταγγελία αρκετοί καθηγητές ζήτησαν απόσπαση για διπλανά σχολεία ενώ έχουν μειωθεί δραματικά οι νέες εγγραφές.

Σε εξέλιξη ΕΔΕ

Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά από υπόμνημα που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ την περασμένη Πέμπτη, 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς για την υπόθεση ο γγ του Υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η σχετική ΕΔΕ και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση». Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου, η οποία δεν θέλησε να μιλήσει όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ.

Διαβάστε επίσης:

“Την Ανάσταση σκέφτομαι τα αγγελούδια που “‘εφυγαν” από την αγκαλιά μας”: Η εξομολόγηση μιας μαμάς που συγκινεί

Γιατί ο Μάνος επιχείρησε να αποκρύψει τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Οι αντιφάσεις και τα ψέματα(;) που θα συζητηθούν

Μαλένα: “Οι αμυχές συμβατές με φερόμενο δράστη” – “Ανθρωποκτονία εκ δόλου” – “Δεν χρειάζεται να ομολογήσει”