Χαμός στη Χαλκίδα: Γονείς αρνητές έκαψαν τα βιβλία του Τριβιζά που μοιράστηκαν στους μαθητές

Χαμός στη Χαλκίδα: Γονείς αρνητές έκαψαν τα βιβλία του Τριβιζά που μοιράστηκαν στους μαθητές

Με διαμαρτυρίες για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, γονείς αρνητές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα προκειμένου να ρίξουν στην πυρά… βιβλία, μάσκες και rapid test…

Έκαψαν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορωνοϊό

Χαμός στη Χαλκίδα: Γονείς αρνητές έκαψαν τα βιβλία του Τριβιζά που μοιράστηκαν στους μαθητές

Στο στόχαστρο των γονέων αρνητών μπήκε το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο όπως ανέφεραν μοιράστηκε στα σχολεία προκειμένου να κάνουν προπαγάνδα στα μικρά παιδιά, λέγοντάς τους να μην πλησιάζουν τους ηλικιωμένους παππούδες τους για να μην τους κολλήσουν κορωνοϊό.

«Ότι ο κορωνοϊός είναι κάτι που πρέπει να έχουμε έξω από το σπίτι μας και εμείς να καθόμαστε μέσα στο σπίτι. Δεν θα κάτσω μέσα, όχι φίλε μου Τριβιζά όχι κύριε Τσιόδρα, κατάλαβες;» διαμαρτύρεται ένας από τους γονείς, στο βίντεο που δημοσίευσε το eviathema.gr.

Στη συνέχεια, ο ίδιος φαίνεται να βάζει φωτιά στο παιδικό βιβλίο και να καλεί τους υπόλοιπους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση, να κάψουν με τη σειρά τους ό,τι θέλουν.

Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη»

Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δε θα μας μπείτε στη μύτη»

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται η έγκριση της διανομής του παραμυθιού σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων της χώρας, για το σχολικό έτος 2021 -22. Η διανομή του βιβλίου σε όλες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί από το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που έλαβαν το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2021.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

Η ιστορία του βιβλίου

Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν; Μια καθηλωτική περιπέτεια γεμάτη εκρηκτικές εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο το σαββατοκύριακο (18-19/12)

Τι βαθμό θα έβαζες στο δάσκαλο; Μια πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές σε όλα τα σχολεία