Χαρδαλιάς: Είναι εγκληματικό να μην τηρούμε τα μέτρα απαγόρευσης – Τι θα ισχύει από αύριο (21/3)

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες απηύθυνε για ακόμα μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε “δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για πραγματική μάχη”.

Όπως τόνισε “Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό, είπε ακόμα. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα.”

Η  ελληνική Πολιτεία, γνώριζε, γνωρίζει και θα γνωρίζει ποιοι περνούν τα διόδια

Μάλιστα όπως ο κ. Χαρδαλιάς “η ελληνική Πολιτεία, γνώριζε, γνωρίζει και θα γνωρίζει ποιοι περνούν τα διόδια” Τόνισε επίσης ότι από όλους εμάς και την συμπεριφορά μας θα κριθεί αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Αυτά είναι τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο

  • Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση.
  • Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές.
  • Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.
  • Απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους σκαφών αναψυχής σε όλη την επικράτεια, όσα βρίσκονται σε πλεύση υποχρεούνται να γυρίσουν πίσω μέχρι αύριο 21/03
  • Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές.
  • Στα σούπερ μάρκετ πλέον θα ισχύσει το ενας πελάτης ανά 15 μέτρα αντί 10 μέτρα που ίσχυε μέχρι τώρα
  • Απαγορεύονται οι επισκέψεις στις φυλακές