Έκτακτη είδηση: 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – 9 νεκροί

Στα 495  ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα. 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, 90 νοσηλεύονται και 20 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισότερα από 7.200 δείγματα.  Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι βαριά ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή.

9 νεκροί από τον κορωνοϊό

Τρεις άνθρωποι, δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη κατέληξαν από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους εννέα.

Σταθερές οι προβλέψεις για 2000 -3000 κρούσματα στον πληθυσμό.

Σταματήστε να ταξιδεύετε στα νησιά και την επαρχία

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επανέλαβε την έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και καυτηρίασε τη σημερινή εικόνα εξόδου στις εθνικές οδούς. Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο νησιά να έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό από επισκέπτες και σημείωσε ότι στην Αθήνα και την Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού. Παράλληλα, ο κ.Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση σε όσους ταξίδευσαν, έστω να μην έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους στον τόπο που ταξίδευσαν, ενώ σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο να ταξιδεύουν πολλοί μαζί σε ένα αυτοκίνητο.

Τι αλλάζει στις εφημερίες των Νοσοκομείων

Το Νοσοκομείο Σωτηρία, η Παμμακάριστος και το Αγία Βαρβάρα θα είναι αποκλειστικά νοσοκομεία για τον κορωνοϊό και γι’ αυτό θα υπάρξει αλλαγή στο σχεδιασμό των εφημεριών. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, κ. Κοντοζαμάνης έξι κέντρα υγείας στην Αττική και άλλα τρία στη Θεσσαλονίκη θα υποδέχονται αποκλειστικά ύποπτα κρούσματα.