Χάρη στην δωρεά μυελού των οστών σώθηκε ένα παιδάκι με λευχαιμία που έδινε μάχη για τη ζωή του!

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό ένα παιδάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας έλαβε αιμοποιητικά κύτταρα μέσω της δωρεάς μυελού των οστων!

ΤΟ POST ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ

Όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση “Ο αυριανός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών μας βρίσκει με δύο νέες δωρεές ελπίδας και ζωής!

Δύο νεαροί δότες μας, μόλις 24 ετών, προσέφεραν αιμοποιητικά κύτταρα σε δύο ασθενείς με λευχαιμία που έχρηζαν μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Τα δύο μοσχεύματα ταξίδεψαν στο εξωτερικό για να συναντήσουν τους λήπτες τους: έναν ενήλικα και ένα μικρό παιδί.

Ευχαριστούμε θερμά κάθε δότη μας που έχει προσφέρει απλόχερα ένα κομμάτι από τον εαυτό του στον ασθενή που έχει ανάγκη και παλεύει για τη ζωή του!

ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!

Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.

Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με σοβαρές ασθένειες!

Διαβάστε επίσης:

Χρύσα Μιχαλοπούλου – Λεωνίδας Κουτσόπουλος έγιναν πρώτη φορά γονείς!

H Nίκη Κεραμέως στην Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο παρέα με τους 2 γιους της

Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλά στο Infokids.gr για τα 50 χρόνια στο παιδικό θέατρο -και όσα ετοιμάζει ακόμα

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Σύλληψη πατέρα για ασέλγεια στην 13χρονη κόρη του και για αποπλάνηση παιδιών