Είμαστε λάτρεις των παγωτών και πάντα ψάχνουμε έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους για να σερβίρουμε στα παιδιά αλλά και στους καλεσμένους μας τις υπέροχες γεύσεις σπιτικού παγωτού που κατά καιρούς δημιουργούμε.
Μια από τις πρόσφατες “ανακαλύψεις” μας είναι τα χωνάκια παγωτού με βάφλα που κυριολεκτικά απογειώνουν τη γεύση του απόλυτου καλοκαιρινού πειρασμού. Ξεχάστε τα κλασικά χωνάκια και δοκιμάστε τα χωνάκια βάφλας! Θα τα λατρέψετε!
Υλικά
2 αυγά
250 ml ζεστό νερό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες κάψουλες
250 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό.Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.Το μείγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
Αν δεν έχουμε βαφλιέρα, χρησιμοποιούμε μια τοστιέρα. Ζεσταίνουμε την τοστιέρα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα (190 ° C).Τοποθετούμε ένα κουτάλι σούπας από το μείγμα στο κέντρο της τοστιέρας, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 90 δευτερόλεπτα. Γρήγορα αφαιρούμε τη βάφλα από την τοστιέρα και χρησιμοποιώντας έναν κυκλικό κόφτη μπισκότων την κόβουμε σε κύκλους.
Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως σε ένα τσέρκι τριγωνικό, γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι. Αν δεν έχετε τέτοιου είδους τσέρκι μπορείτε να κάνετε την εξής πατέντα: Θα πάρετε ένα σκληρό χαρτί (χαρτόνι) θα το κόψετε προσεκτικά για να δημιουργήσετε τα χωνάκια. Εν συνεχεία, θα πάρετε ένα αλουμινόχαρτο θα τυλίξετε προσεκτικά τα χωνάκια και εκεί μέσα θα τοποθετήσετε τη ζύμη. Αφού σταθεροποιηθούν και κρυώσουν τα γεμίζουμε με το παγωτό της αρεσκείας μας.
Διαβάστε επίσης:
Μακαρονάδα με ντοματίνια και κιμά από λουκάνικο
Πεπόνι: Γνωρίστε το αντίπαλο δέος του καρπουζιού και φτιάξτε παγωτό!