Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Παγωτό φυστικοβούτυρο με μερέντα

Το παγωτό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσουμε όμορφα, γλυκά και φυσικά δροσιστικά τη μέρα μας.

Σήμερα θα φτιάξουμε μια γεύση λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα που σίγουρα όμως θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Το φυστικοβούτυρο “δένει” αρμονικά με τη μερέντα και απογειώνουν τη κλασική συνταγή και αποτελούν ένα ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες.

Υλικά

2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη

1 κούπα φυστικοβούτυρο

2 κουτιά γάλα εβαπορέ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κούπα μερέντα ή 4 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο.Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.Ρίχνουμε το ζαχαρούχο μαζί με το φυστικοβούτυρο, την μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε. Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες μέχρι να παγώσει ανακατεύοντας το ανά 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά. Αν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το παγωτό παγώσει και είναι ακόμα μαλακό, μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και καλύψτε με μεμβράνη. Παγώνετε για 2 ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας

Παγωτό με γεύση μπισκότο

Παγωτό σοκολάτα μπανάνα

 

Ροή Ειδήσεων