Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως: 11 δωρεάν παιδικές παραστάσεις (από 23/12)

Το μητροπολιτικό πάρκο της Αττικής, το Πεδίον του Άρεως,  «φοράει» και φέτος τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστές δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου.

Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλες τις ηλικίες: μουσικές εκδηλώσεις, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν παιδικών παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22.12.

11:30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου»

Μια περιπέτεια γεμάτη κέφι μουσική και τραγούδι αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24.12.

10:00 ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «Αισώπου… Φίλοι»

Στηρίζεται σε 4 μύθους του Αισώπου με κεντρικό άξονα τη φιλία: «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι». Φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές… και φιλίες από τον κόσμο της φύσης και των ζώων, με μια σύγχρονη ματιά.

15:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον;

ΠΕΜΠΤΗ 27.12. 

10:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ψαρόσουπα»

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, με αφήγηση παραμυθιού, μουσική, τραγούδια, διαδραστική για τα παιδι

12:30 ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «Αισώπου Κόμιξ»

Οι 5 μύθοι του Αισώπου “Ο λαγός και η χελώνα”, “Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”, “Οι ποντικοί της εξοχής”, “Ο Βοριάς και ο Ηλιος” και “Η αλεπού και ο κόρακας” παρουσιάζονται με μία σύγχρονη ματιά, με πολλά παιχνίδια και ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12

10:00 ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «Το πιο γλυκό ψωμί»

Aναζητώντας τη γλύκα στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι, τα παιδιά ακολουθούν τη δράση του παραμυθιού, με ζωντανή μουσική (λαούτο, νταούλι, φλογέρα κ.ά) και παραδοσιακά τραγούδια, συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένα στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.12

11:30 ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΙΣ «Η Χώρα των Πελαργών»

Ένας γλάρος, μια μαϊμού και ένας ναυαγός συναντιούνται σε ένα έρημο νησί. Θα μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, σεβόμενοι την διαφορετικότητα τους, χτίζοντας έτσι μια σπουδαία φιλία

Κυριακή 30.12.

14:30 ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «Γύρω – Γύρω Μήνες»

Μια μουσική και θεατρική αφήγηση του παραμυθιού «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια παράσταση που αλλάζει, καθώς αλλάζουν οι εποχές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31.12

11:30 ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ «Τα παράδοξα Χριστούγεννα»

Μέσα στην ευχάριστη και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι ήρωες ενός πρωτότυπου παραμυθιού ανακαλύπτουν την παγίδα του καταναλωτισμού, τα λάθη και την απληστία που καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλά και το αληθινό «δώρο» της φιλίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2.1.

11:30 ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «Ο Κουκουμπλής»

Τρία λαϊκά παραμύθια συνθέτουν μια διασκεδαστική παράσταση για τον κύκλο του ψωμιού, τον κύκλο της ζωής και τις αξίες που ζεσταίνουν τον δρόμο μας. Με ζωντανή μουσική, με λαούτο, ούτι, φλογέρα και νταούλι, με παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια. Πριν την παράσταση, τα παιδιά ζυμώνουν το δικό τους ψωμάκι, που θα πάρουν φεύγοντας, φρεσκοψημένο.

Πέμπτη 3.1.

14:30 ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΙΣ «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης»

Ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας πλούσιο σε εικόνες, συναισθήματα, περιπέτεια, γνώση, φαντασία, μουσική και τραγούδια. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι στα έγκατα της γης για να αναζητήσουμε όλοι μαζί τον κεντρικό πυρήνα της ζωής, μέσα από δυσκολίες, αγώνες, διλήμματα, συντροφικότητα, περιπέτεια κι ελπίδα.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.