Υπ. Παιδείας: Αυτή είναι η λίστα με τα κλειστά σχολεία και τάξεις σε όλη την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Διανύουμε την τέταρτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και επιστροφής στη δια ζώσης διδασκαλίας και τα πρώτα λουκέτα σε σχολικές τάξεις λόγω κρούσματος κορωνοϊού είναι γεγονός.

Αυτή είναι η λίστα με τις τάξεις και τα σχολεία που έκλεισαν

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Κεραμέως: “Θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία όσο θα έχουμε κρούσματα στην κοινωνία”

Σε χθεσινές της δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τα οποία εφαρμόζονται πλήρως στη σχολική κοινότητα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “Κανένα από τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν οι εκπαιδευτικοί δεν βγήκε θετικό. Θα υπάρχουν στα σχολεία κρούσματα όσο υπάρχουν και στην κοινωνία. Όσο πιο πιστά τηρούμε τα μέτρα τόσο πιο σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.