Υπέροχα έργα ζωγραφικής κοσμούν τις πόρτες των τάξεων αυτού του Δημοτικού σχολείου της Αττικής

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού  όταν θα περάσουν το κατώφλι της αυλής για να την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το σχολείο παρέμεινε κλειστό λόγω καλοκαιριού και ανέλαβε την πρωτοβουλία να δώσει μια πολύχρωμη πινελιά στο μέχρι πρότινος γκρίζο και μουντό σχολικό περιβάλλον.

Πολύτιμη αρωγός στην υλοποίηση αυτού του ξεχωριστού καλλιτεχνικού project ήταν η εικαστικός του σχολείου κα Αναστασία που ανέλαβε το κομμάτι της σχεδίασης και του βαψίματος των πορτών των τάξεων, δίνοντας μια νέα πνοή στο εσωτερικό του σχολείου.

Χάρη στο ταλέντο, το μεράκι και τις γνώσεις της κάθε πόρτα τάξης έχει φιλοτεχνηθεί με εμβληματικά έργα σπουδαίων ζωγράφων που έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα στο χώρο της Τέχνης.

Το αποτέλεσμα αρκούντως εντυπωσιακό. Με μια τόσο απλή και συνάμα τόσο καλαίσθητη κίνηση, το σχολείο φέρνει τους μαθητές κοντά στην Τέχνη με τρόπο βιωματικό και έχει μετατραπεί με σχετικά χαμηλό κόστος σε μια πρωτότυπη γκαλερί έργων τέχνης.

Αμέριστη βοήθεια και στήριξη στο εγχείρημα έδωσε και η διευθύντρια του σχολείου που θέλησε να βελτιώσει την όψη του σχολείου ώστε οι μαθητές να νιώθουν όμορφα περνώντας σχεδόν την μισή τους μέρα στο σχολείο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις χρωματιστές πόρτες των τάξεων του σχολείου