Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα σνακ της παραλίας

Τα σνακ της παραλίας

Οι εξορμήσεις στις παραλίες και το κολύμπι στη θάλασσα κατέχουν πλέον τιμητική θέση όχι μόνο στα Σαββατοκύριακά μας, αλλά και στην καθημερινότητά μας και πολύ χαιρόμαστε γι' αυτό. Παρ' όλα αυτά, ίσως να μην γνωρίζουμε όλοι ότι η παραμονή στην παραλία έχει το δικό της διαιτολόγιο, που πρέπει να ακολουθούμε πιστά για να έχουμε ενέργεια και αντοχή για κολύμπι και παραθαλάσσια σπορ.

Γράφει η Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD

Αρχικά, 3 ώρες πριν την θάλασσα θα πρέπει να έχουμε κάνει ένα πλήρες γεύμα μεσαίας θερμιδικής αξίας (350 με 450 θερμίδες) έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στις δραστηριότητες της παραλίας.

Αυτό το γεύμα μπορεί να είναι το πρωινό μας (γάλα με δημητριακά ή τοστ με χυμό ή γάλα με ένα αβγό βραστό και 2 φρυγανιές) ή το μεσημεριανό αν επιλέγουμε να πάμε για μπάνιο το απόγευμα.

Τι θα έχουμε μαζί μας στην παραλία
Στην παραλία είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας νερό, διότι ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι αυξημένος, ιδιαίτερα μεταξύ 12 με 15 που ο ήλιος έχει πιο έντονη ακτινοβολία. Χρειάζεται λοιπόν λήψη ανά ώρα 1-2 ποτηριών νερού. Αντί για νερό μπορούμε να επιλέξουμε ως μια φορά στην ημέρα ένα από τα παρακάτω δροσιστικά ποτά:

Ροφήματα για την παραλία

Ένα ποτήρι χυμό χωρίς ζάχαρη
Ένα ποτήρι πράσινο τσάι με γεύσεις
Ως 2 φορές στην εβδομάδα ένα μπουκάλι μπίρα
Ένα αναψυκτικό λάιτ

Αν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε αρκετή έως πολλή ώρα στην παραλία, τότε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας κάποια σνακ προκειμένου να τα καταναλώνουμε ανά 2 με 3 ώρες. Ένα τέτοιο σνακ θα μπορούσε να είναι:

Σνακ για την παραλία
3 κράκερ
2 κριτσίνια
1 μπάρα δημητριακών
2 φρούτα
1 τοστ

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερσιτιστείτε στην παραλία, γι΄αυτό οι ποσότητες τροφής θα πρέπει να είναι μικρές, φτωχές σε λιπαρά, έτσι ώστε να μην έχετε κίνδυνο υπνηλίας και να λαμβάνονται ανά 2-3 ώρες.

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD

Υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου 'Σώμα Υγιές'

www.somaygies.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.