Tρώγοντας έρχεται η όρεξη! Γι’ αυτό λοιπόν δεν πρέπει επ΄ουδενί να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι τα ορεκτικά. Ωραία ιδέα για να τιμήσετε καλεσμένους και όχι μόνο είναι να σερβίρετε καναπεδάκια μέχρι να γίνουν οι τελευταίες προετοιμασίες για το δείπνο. Επίσης, αν έχετε στο πρόγραμμα να ξενυχτήσετε, μπορείτε να τα παρουσιάσετε εν τω μέσω της νυκτός, μιας και η παρασκευή τους γίνεται σε χρόνο μηδέν. Εδώ σας παρουσιάζω τον άρχοντα σολομό ξαπλωμένο σε καναπέ από μπαγκέτα ολικής!
Συστατικά
12 φέτες από μπαγκέτα ολικής άλεσης
200 γρ. τυρί κρέμα
10 μικρές φέτες καπνιστό σολομό
6 κουταλάκια του γλυκού μαύρο χαβιάρι ή μπρικ
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
μικρές φέτες λεμονιού
άνηθο
Εκτέλεση
Αφήνετε το τυρί κρέμα για λίγη ώρα εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει για να “δουλεύεται” εύκολα. Στη συνέχεια το βάζετε σε βαθύ μπολ. Ψιλοκόβετε τον άνηθοκαι τον ρίχνετε μέσα στο μπολ με το τυρί. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνετε το αρωματικό μίγμα του τυριού στις φέτες του ψωμιού. Από πάνω μοιράζετε το σολομό και το χαβιάρι ή το μπρικ και τα τοποθετείτε με όμορφο τρόπο. Αφήνετε τα καναπεδάκια στο ψυγείο, μέχρι να τα σερβίρετε.
Για το τέλος, διακοσμείτε τα καναπεδάκια με φετούλες από άνηθο, λίγο πριν τα σερβίρετε.