Απόδραση στην Αρκαδία για ράφτινγκ στο Λούσιο

Απόδραση στην Αρκαδία για ράφτινγκ στο Λούσιο

Ο Λούσιος είναι ένα σχετικά μικρό ποτάμι της Πελοποννήσου, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων και χύνεται στον Αλφειό. Προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό (πεζοπορία, κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ). Ιδανικό λοιπόν μέρος τώρα τον Μάρτιο έστω και για μια μονοήμερη απόδραση ή να συνδυάσετε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην περιοχή κάνοντας ράφτινγκ στα κρυστάλλινα νερά του Λούσιου.

Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομα αυτό επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα. Ο Λούσιος, αφού περάσει δυτικά της Δημητσάνας, όπου υπάρχει το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων, προτού καταλήξει στον Αλφειό, κοντά στην Καρύταινα.

Στις δύο πλευρές του φαραγγιού βρίσκονται δύο ιστορικές μονές, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Προδρόμου. Το φαράγγι χαρακτηρίστηκε, το 1997, περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού χώρου και προστατεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Από τη δυτική πλευρά του φαραγγιού περνάει το εθνικό μονοπάτι 32 (παρακλάδι του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 GR), το οποίο ξεκινάει από τη Βυτίνα και καταλήγει στο Γύθειο.

Η Trekking Hellas διοργανώνει κάθε Σαββατοκύριακο καταβάσεις με φουσκωτές βάρκες στο Λούσιο ενώ υπάρχουν και προσφορές κάθε Παρασκευή και Δευτέρα. Η κατάβαση rafting ξεκινάει από τη γέφυρα της Καρύταινας στον ποταμό Λούσιο, μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι, δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία καθ’όλη τη διάρκεια του rafting. Μετά από λίγο, ο Λούσιος ποταμός χύνεται στον Αλφειό όπου και το rafting συνεχίζεται περνώντας κάτω από πέτρινα γεφύρια για να σταματήσουμε λίγο πριν το φαράγγι του Αλφειού στην εντυπωσιακή πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου.

Η κατάβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και κοστίζει τα Σαββατοκύριακα 50€ ανά άτομο. Σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται οι τοπικές μεταφορές, οι επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, ελαφρύ γεύμα και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βαρκες, κουπιά).

Για όλο το Μάρτιο υπάρχει μια προσφορά κάθε Παρασκευή και Δευτέρα στα 25€ το άτομο αλλά για ομάδες με τουλάχιστον 4 άτομα. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος είναι να είναι άνω των 14 ετών.