Βάλε στη διατροφή σου υγιεινά λίπη

Οι έρευνες είναι καθηλωτικές. Οι Έλληνες δεν τρώμε αρκετά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η διατροφή μας γίνεται όλο και λιγότερο μεσογειακή, ενώ καταναλώνουμε περισσότερα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό.
Μάλιστα, μεγάλη κινεζική έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και λιγότερα Ωμέγα-3 είχαν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση των Ωμέγα-3. Για να έχεις τη σωστή αναλογία αυτών των λιπαρών οξέων απόφυγε τα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν υψηλές ποσότητες των Ωμέγα-6 και προτίμησε τρόφιμα πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως το μοσχάρι βιολογικής εκτροφής, βιολογικό γάλα, χόρτα και λιπαρά ψάρια.