“Γιορτές στο Μουσείο” Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (έως 15/1)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται έως τις 15 Ιανουαρίου το πρόγραμμα «ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» που κάνει κάθε επίσκεψη μία μαγική εμπειρία. Οι «ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» είναι ένα πολύπτυχο, πολιτισμικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και επιφυλάσσει εκπλήξεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Η φιλοσοφία της παραγωγής των εκδηλώσεων είναι η μοναδικότητα – αποκλειστικότητα, βασισμένη στο ΦΩΣ, το ΧΡΩΜΑ, την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Το κάθε τι έχει σχεδιασθεί στη φιλοσοφία του Μουσείου: ΦΥΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Οι επισκέπτες μένουν ενθουσιασμένοι με την ποικιλία των εκδηλώσεων και περνούν ευχάριστα πολλές ώρες στο Μουσείο συμμετέχοντας σε όλα τα προγράμματα, ενώ παράλληλα κάνουν ευχάριστο διάλειμμα τρώγοντας τα πεντανόστιμα φαγητά του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου στο εστιατόριο Αμμωνίτες.

Τα προγράμματα που έχουν μεγάλη επιτυχία είναι τα εργαστήρια «Ο τρικεράτοπας και η παρέα του», «Ο Captain Barbarossa και ο παπαγάλος» και τα Ζυμαροπαιχνίδια.
Αλλά και τα υπόλοιπα παιδικά εργαστήρια, το κουκλοθέατρο με τις ιστορίες των ζώων στην φύση, η αφήγηση των Μύθων του Αισώπου, η δημιουργική απασχόληση στον παιδότοπο, είναι εκδηλώσεις που γεμίζουν από παιδικές φωνές και γέλια.

Η μοναδική μουσική παράσταση «στη μαγεία των τεσσάρων εποχών» βασισμένη σε μουσικά θέματα του Vivaldi αφήνει μαγεμένους μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μία παράσταση με εικόνα – ήχο και τελευταίου τύπου οπτικοακουστικές προβολές που παρουσιάζει την προσωποποίηση των εποχών και των στοιχείων που τις εναρμονίζουν. Ο ΑΕΡΑΣ, Η ΒΡΟΧΗ, Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ, Η ΦΥΣΗ αποκτούν υπόσταση και χαρακτήρα.

Ένας φαντασμαγορικός χώρος δημιουργείται με φωτισμούς και ήχους που παραπέμπουν
σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον και η παράσταση μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία.

Ώρες: 10:00 – 22:00

Είσοδος: 10€ για παιδιά και νέους έως 18 ετών και 20€ για τους ενήλικες.

Για οικογένειες με 3 παιδιά υπάρχει πακέτο των 50€.

Μειωμένο εισιτήριο σε φιλανθρωπικά σωματεία παιδιών.

www.giortesstomouseio.gr

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Είσοδος από Κέντρο ΓΑΙΑ , Οθωνος 100.

Τηλ επικοινωνίας : 210 8015870