Η ΕΜΥ προειδοποιεί για κύμα καύσωνα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε μέχρι και την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ενώ από τότε και μέχρι τον Δεκαπενάγουστο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν υψηλές.  Επαναφορά της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα

Κάποιες συμβουλές που καλό είναι να έχετε κατά νου, ιδίως όσοι από εσάς έχετε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους είναι οι εξής:

Μη μένετε πολλή ώρα σε μέρη με έντονη ηλιοφάνεια. μετά τις 11 το πρωί και μέχρι τις 5 το απογευμα φροντίστε να είστε σε εσωτερικούς χώρους.

Όταν βρίσκεστε έξω να φοράτε καπέλο, γυαλιά και να έχετε απλώσει αντιηλιακό.

Να έχετε πάντα μαί σας ένα μπουκάλι με νερό και να πίνετε πολλά υγρά μέσα στην ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Κυριακή 5 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια και μικρή ενίσχυση των βορείων ανέμων. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 37 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

Δευτέρα 6 Αυγούστου. Συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά έντονη ηλιοφάνεια αλλά και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 με 40 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (31 χλμ/ώρα).

Τρίτη 7 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

Τετάρτη 8 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα αλλά και διατήρηση των μελτεμιών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 39 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (37 χλμ/ώρα).

Πέμπτη 9 Αυγούστου. Πολύ ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, συνθήκες καύσωνα και μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

Παρασκευή 10 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (26 χλμ/ώρα).

Σάββατο 11 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (40 χλμ/ώρα).
Κυριακή 12 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και νέα μικρή υποχώρηση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (35 χλμ/ώρα).

Δευτέρα 13 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 35 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (32 χλμ/ώρα).

Τρίτη 14 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και μικρή πτώση του υδράργυρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 34 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (27 χλμ/ώρα).

Τετάρτη 15 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο του υδράργυρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (24 χλμ/ώρα).

Πέμπτη 16 Αυγούστου. Ζεστός καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς, εντάσεως 3 Μποφόρ (18 χλμ/ώρα).

Παρασκευή 17 Αυγούστου. Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και πτώση του υδράργυρου σε ανεκτά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι, εντάσεως 5 Μποφόρ (29 χλμ/ώρα).

Σάββατο 18 Αυγούστου. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας, νεφώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 33 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, εντάσεως 4 Μποφόρ (21 χλμ/ώρα).

Κυριακή 19 Αυγούστου. Ηλιοφάνεια με υποχώρηση του υδράργυρου σε πιο ανεκτά επίπεδα και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 και 32 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί, εντάσεως 6 Μποφόρ (48 χλμ/ώρα).