«Η ζωή του Πι» είναι μια περιπέτεια για όλη την οικογένεια


Η νέα ταινία του Ανγκ Λι «Η Ζωή του Πι» στην 16η τελετή της «Las Vegas Film Critics Society Awards» πήρε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερων Οπτικών Εφέ και Καλύτερης Μουσικής! Πρόκειται για το παραμύθι του Γιαν Μαρτέλ που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία του κινηματογράφου.

Η υπόθεση
Ο Πι Πατέλ περνά τα παιδικά του χρόνια στο Ποντίτσερι της Ινδίας. Περίεργος να μαθαίνει και δεκτικός σε οτιδήποτε καινούριο και διαφορετικό, «ρουφά σαν σφουγγάρι» όσα βλέπει και ακούει, ικανοποιώντας εν μέρει τις πνευματικής φύσεως ανησυχίες του. Φθάνει στο σημείο, μάλιστα, να ασπαστεί τρεις διαφορετικές θρησκείες. Στα δεκαεπτά του, μπαίνει με την οικογένειά του σε ένα καράβι με προορισμό τον Καναδά.

Το καράβι βουλιάζει και ο Πι Πατέλ βρίσκεται ξαφνικά πάνω σε μια σωσίβια λέμβο να παλεύει με τα κύματα, με τους δαίμονές του και..με μία τίγρη. Το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης θα έλθει στη επιφάνεια και θα ωθήσει τους δύο ναυαγούς να περάσουν μια φοβερή «οδύσσεια» μέσα στη θάλασσα. Ο Πι, μπροστά στην ανάγκη να σώσει τη ζωή του, ανακαλύπτει ότι διαθέτει δυνάμεις που ποτέ δεν θα υποψιαζόταν ότι είχε. Με όπλο αυτές και τον τρομερό του σύντροφο, το Ρίτσαρντ Πάρκερ (το όνομα της τίγρης) θα περάσει μία περιπέτεια καθοριστική για το υπόλοιπο της ζωής του…