Παγωτό βανίλια με σταφίδες

Τα παγωτά είναι στα φόρτε τους αυτές τις μέρες, γι’αυτό κι εγώ επιστράτευσα ό,τι συνταγή, με αγνά υλικά και μεγάλη διατροφική αξία είχα από το τετράδιο με τις συνταγές της γιαγιάς μου, έκανα και μερικές παρεμβάσεις και είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα. Αν θέλετε δοκιμάστε τα κι εσείς.

Yλικά (για 12 άτομα)

• 1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος σε σκόνη (υποκατάστατο)
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1/2 κουταλάκι βανίλια
• 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (σουλτανίνα)

Eκτέλεση
Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ (εκτός από τις σταφίδες ), μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Bάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 8 ώρες.