Παιδικό εργαστήρι λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ηρακλειδών (από 6/10)

Το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στα έξι δίωρα μαθήματα λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής με θέμα «Ξαναγράφοντας τους μύθους του Αισώπου», που θα διεξάγεται κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί, από 6 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου.

Με αφηγήσεις σε πεζό και έμμετρο λόγο, με συζητήσεις για τα μηνύματα των μύθων, τα παιδιά θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας και της γνώσης, ξαναγράφοντας τις σοφές ιστορίες του μεγάλου παραμυθά.

Εισηγήτρια των μαθημάτων είναι η Χριστίνα Κόλλια που αναφέρει ότι “Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και η καλλιέργεια της έκφρασης του λόγου με τρόπο βιωματικό κι ευχάριστο. Με αφορμή τους μύθους του Αισώπου τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν αξίες διαχρονικές, όπως η εργατικότητα, η αυτάρκεια, η φιλομάθεια, η φιλαλήθεια, η αλληλεγγύη.”

Κόστος συμμετοχής
: 20€ /μάθημα


Πρόγραμμα
:

6 Οκτωβρίου : Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

«‘Σας παρακαλώ πολύ, δε μου δίνετε λίγο σταράκι που είμαι πολύ πεινασμένο;’ είπε το τζιτζίκι στα μυρμήγκια…» Έλλη Αλεξίου, Μύθοι του Αισώπου.

13 Οκτωβρίου: Η αλεπού και το κοράκι
« ‘Φωνή έχεις, όλα τα έχεις – μόνο το μυαλό σου λείπει’, είπε η αλεπού στο κοράκι…» Στρατής Τσίρκας, Αισώπειοι μύθοι.

20 Οκτωβρίου: Ο πίθηκος και το δελφίνι
«Το δελφίνι δεν πίστευε στ’ αυτιά του. Μπροστά σε τόσο θράσος, τα έχασε…» Αγγελική Βαρελά, Ένα πρωί με τον Αίσωπο.

27 Οκτωβρίου: Ο ποντικός της εξοχής και ο ποντικός της πόλης
« ’Ξάδερφε, έλα μαζί μου κι άσε πίσω το χωριό’, είπε το ποντικός της πόλης στον ποντικό της εξοχής…» Μαρή Γιαννακούρου – Γαλερού, Αίσωπος.

3 Νοεμβρίου: Η χελώνα και ο λαγός
« ‘Αφού, σώνει και καλά, θέλεις να ρεζιλευτείς, συμφώνησε ο λαγός, δέχομαι να παραβγούμε»… Ρένος Πολίτης, Αισώπου Μύθοι.

10 Νοεμβρίου: Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

«Ο βασιλιάς σαστίζει και την ελευθερία στον Ανδροκλή χαρίζει»… Άννα Παπασταύρου, Αίσωπος.


Μουσείο Ηρακλειδών

Ηρακλειδών 16, Θησείο
210 34 61 981