Πιλάφι με λαχανικά

Ώρα για πιο ελαφριά γεύματα με βάση τα λαχανικά μετά την μεγάλη κατανάλωση κρέατος που παραδοσιακά συνοδεύει το γιορτινό τραπέζι. Ο οργανισμός χρειάζεται λίγη αποτοξίνωση, οπότε τι πιο ωραίο για το μεσημεριανό σας γεύμα από ένα πιλάφι με λαχανικά…

Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και δεν θα χρειαστεί να περάσετε αρκετή ώρα στην κουζίνα.

Θα χρειαστείτε:

1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζ. τσαγιού αρακά
2 καρότα ψιλοκομμένα
200 γρ. φασολάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
1 κου. σούπας άνηθο
5 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κότας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά, τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Βράζουμε το πιλάφι με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα (από πάνω βάζουμε το καπάκι) και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για 5-10 λεπτά.

Το σερβίρουμε σκέτο ή ως συνοδευτικό σε κρέας