Πόσο βλάπτουν τα άλατα το πλυντήριο και τα ρούχα μου;

Ρούχα σκληρά, «αφυδατωμένα», ζαρωμένα. Ας δούμε τι φταίει για την κακή όψη και υφή των ρούχων μας και ας δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ουσιαστικά.

Το πρόβλημα: Σκληρό νερό και τα άλατα
Η ποιότητα του νερού μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα ρούχα μας. Το σκληρό νερό, αυτό που έχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων μεταλλικών στοιχείων, μειώνει την καθαριστική δύναμη του σαπουνιού και αφήνει υπολείμματα.
Η λύση: Χρησιμοποιήστε σε κάθε πλύση αποσκληρυντικό νερού και μαλακτικό ρούχων. Έτσι θα προστατεύσετε τα ρούχα σας, αλλά και το πλυντήριο.

Πώς μπορούν τα άλατα να επηρεάσουν το πλυντήριο ρούχων μου;

Είναι ίσως η πιο «ύπουλη» ζημιά που μπορεί να προξενήσουν τα άλατα μέσα στο σπίτι, πολύ απλά γιατί δεν φαίνονται. Αντιθέτως μπορούμε να δούμε τη φθορά στο τηλέφωνο του μπάνιου, στο βραστήρα και στις βρύσες.
Μέσα στο πλυντήριο ρούχων τα άλατα συσσωρεύονται στην αντίσταση. Με τον καιρό η συσσώρευση αυξάνεται και η αντίσταση χαλάει.

Γιατί φθείρονται τα ρούχα από τα άλατα;

Σε περιοχές με σκληρό νερό η απόδοση του απορρυπαντικού μειώνεται και χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο προϊόν για να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Καθώς τα άλατα συσσωρεύονται στα ρούχα, οι ίνες χάνουν τη φυσική τους απαλότητα και τα ρούχα αποκτούν σκληρή υφή.

Αυτό το ξέρατε;
Το μαλακό νερό μπορεί να εξοικονομήσει έως και 25% περισσότερο απορρυπαντικό.

Πώς θα καταλάβω αν το νερό στο σπίτι μου είναι σκληρό;

Αναγνωρίστε τα σημάδια και βεβαιωθείτε για την παρουσία σκληρού νερού:
Λευκοί λεκέδες σε νιπτήρες, μπάνια, τουαλέτα και γύρω από τις βρύσες;
Το τηλέφωνο του μπάνιου σας είναι βουλωμένο;
Τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά δεν κάνουν τον απαιτούμενο αφρό.
Βλέπετε λεκέδες στα πιάτα σας ή στις γυάλινες πόρτες της ντουζιέρας.

Γνωρίζετε ότι;
Οι ζημιές που προκαλούν τα άλατα στο σπίτι είναι μεγαλύτερες απ’ό,τι φαντάζεστε. Για παράδειγμα 1 στα 10 σίδερα που πουλιούνται επιστρέφονται μέσα σε 1 χρόνο. Για το 65% από αυτά ευθύνονται τα άλατα.