Σπανακόρυζο με κιμά: Θρεπτική συνταγή για τους μικρούς μαθητές!

Υλικά για 6 άτομα
*600 γραμμ. Καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι, κομμένο με το χέρι
*4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
*2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
*400 γραμμ. Κιμά (καλό είναι να είναι μισός μοσχαρίσιος και μισός χοιρινός)
*1 φλιτζ. Τσαγιού ρύζι
*1 φλιτζ. Τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 μεγάλη ντομάτα περασμένη από το μούλτι
* 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
*Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί. Προσθέτετε 1 κούπα νερό και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει μικρά σβολαράκια. Αφήνετε το νερό να εξατμιστεί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε κρεμμύδια και κιμά. Προσθέτετε το σπανάκι και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά να κάνετε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Προσθέτετε το ρύζι, τη ντομάτα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να ψήνεται για ¾ της ώρας.