Φλογέρες γεμιστές… μετά μουσικής

“Παιδιά, τι μουσική θέλετε να ακούσετε σήμερα; Τι θα λέγατε για υπέροχες, ουράνιες μελωδίες με φλογέρες; Ελάτε στην κουζίνα, ας αφήσουμε τη μουσική να τρέχει και ας ασχοληθούμε και με λεπτές γεύσεις, που θυμίζουν κάτι από μουσική.” “Όλο γρίφους είσαι, μαμά, σήμερα, αλλά μας αρέσει. Πάμε να δούμε πώς θα μεγαλουργήσουμε ξανά στην κουζίνα”…

Υλικά
250 γραμμ. φύλλο κρούστας
250 γραμμ. κιμά χοιρινό
250 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. κρασί λευκό
3 ντομάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες
1/2 ματσάκι άνηθο, πολύ ψιλοκομμένο
300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε όλο τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Αφού πάρει μια βράση, προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίξτε τις ντομάτες, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να πιει τα υγρά του.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε τον κιμά να κρυώσει, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 12 εκ. Αφού τις αλείψετε με λίγο λάδι, βάζετε στη μία άκρη μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνετε τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα για να μη χυθεί το μείγμα σας και τυλίγετε σε ρολό.
Παίρνετε ένα ταψί, το αλείφετε με λάδι και τοποθετείτε τα ρολάκια σας μέσα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και ψήνετε για 35 λεπτά.
Όταν οι φλογέρες σας είναι έτοιμες, σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, που έχετε στολίσει με φύλλα μαρουλιού.
Καλή σας όρεξη!