Ψαρονέφρι με μανιτάρια, κρέμα μαγειρικής και πάπρικα

Μικροί μεγάλοι στο τραπέζι για να απολαύσουμε ένα γιορτινό έδεσμα, με το οποίο θα συνοδεύσουμε τις όμορφες στιγμές των ημερών που έρχονται.

Υλικά (για 4 μερίδες)

3 ψαρονέφρια (περίπου 300 γραμμ. το καθένα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κρέμα μαγειρικής με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 σφηνάκι μπράντι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους 1 εκ. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις φέτες του κρέατος. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζουμε τις φέτες του κρέατος για να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση αν είναι πολύ μεγάλα. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας και σβήνουμε με το μπράντι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το ζωμό. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα μαγειρικής, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή πουρέ πατάτας.