10 επιτραπέζια παιχνίδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών και δεν θα τα βαρεθούμε ποτέ

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε με τα παιδιά. Προάγουν τη συγκέντρωσή τους, τις γνώσεις τους και φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά.

Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, πόσο όμορφες στιγμές περάσαμε και εμείς ως παιδιά παίζοντας κάποιο αγαπημένο επιτραπέζιο.

Ευτυχώς, η «μόδα» τους δεν πέρασε. Ίσα ίσα, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι αγαπημένα μικρών και μεγάλων, όσα χρόνια και αν περάσουν και όσα video games και αν κυκλοφορήσουν.

Εμείς, συγκεντρώσαμε 10 από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα, τα οποία παίζαμε ως μικροί και συνεχίζουμε να παίζουμε με τα παιδιά μας και ως μεγάλοι!

Μάντεψε ποιος

Είναι γυναίκα; Φοράει γυαλιά; Έχει μουστάκι; Αυτές και πόσες ακόμα ερωτήσεις αντηχούν στα αυτιά μου από τις ατελείωτες ώρες που μπορεί να προσπαθούσαμε με τους φίλους και τα ξαδέρφια μου να ανακαλύψουμε ποιος τελικά βρισκόταν πίσω από κάθε κάρτα.

Σήμερα, το ίδιο παιχνίδι προκαλεί το ίδιο ενδιαφέρον στα παιδιά έχοντας εξελιχθεί και κυκλοφορήσει σε νέες εκδοχές με ηλεκτρονικούς ήχους και διάφορα φωτάκια.

Scrabble

Παραδέχομαι, πως το βαριόμουν αφάνταστα! Γιατί να παίξω ένα παιχνίδι το οποίο μου θύμιζε το σχολείο και, συγκεκριμένα, την ορθογραφία; Βέβαια, όποιος ήξερε περισσότερες λέξεις και, ιδιαίτερα, εκείνες που ξεκινούσαν από τα πιο περίεργα γράμματα κέρδιζε και περισσότερους πόντους.

Φυσικά, σήμερα με συναρπάζει η ιδέα και μόνο να παίξω. Οι νέες εκδοχές έχουν γίνει ακόμα πιο ιδιαίτερες, ενώ είναι πολύ συγκινητικό να ανακαλύπτεις πόσες λέξεις έχει η γλώσσα μας και πόσες από αυτές γνωρίζουν τα παιδιά σου.

Μονόπολη

Το πιο διάσημο, επιτραπέζιο παιχνίδι παγκοσμίως, το οποίο σε δίδασκε όχι μόνο μαθηματικά, αλλά και πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τα χρήματα σου. Και συνεχίζει να το κάνει με τις χιλιάδες εκδοχές του, που έχουν κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο.

Οπότε πάρτε τον πύργο σας, το αμάξι σας, το ζώο σας ή όποιο άλλο πιόνι σας αρέσει και περάστε από την αφετηρία για να πάρετε 200€ ή 20.000 δρχ.

Score 4

Αν σας αρέσει η τρίλιζα, σίγουρα λατρεύετε αυτό το παιχνίδι. Τοποθετήστε τρία και παραπάνω πιόνια σας στη σειρά, χωρίς να σας διακόψει το πιόνι του συμπαίκτη σας, και κερδίστε!

Το Score 4 συνεχίζει να κυκλοφορεί και σήμερα και να κερδίζει με την απλότητά του.

Trivial Pursuit

Το απόλυτο παιχνίδι γνώσεων. Καλύπτει όποια εποχή και αν έχετε σκεφτεί και αν χάσετε την ερώτηση που κερδίζει το «τυράκι», τότε μπορεί να γυρίσετε το παιχνίδι ανάποδα από τα νεύρα.

Διαλέξτε το Trivial Pursuit Junior ή τη Family edition, περάστε απίστευτες ώρες διασκέδασης μαζί με τα παιδιά σας και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας.

Pictionary

Αν είχατε ταλέντο στη ζωγραφική και στο σχεδιασμό, τότε σίγουρα κερδίζατε σε αυτό το παιχνίδι. Ζωγραφίστε αυτό που θέλετε να πείτε χωρίς να μιλάτε ή να δείχνετε και προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται στους συμπαίκτες σας.

Η νέα του εκδοχή έρχεται με διάφανο πίνακα και πολλές νέες δυνατότητες, πέρα από τον σχεδιασμό.

Jenga

Μια μικρή, λανθασμένη κίνηση σε αυτό το παιχνίδι και όλα γίνονταν σμπαράλια. Αν το χέρι σας δεν ήταν σταθερό ή διαλέγατε να τραβήξετε το τουβλάκι εκείνο που στεκόταν στην θέση που δεν έπρεπε, τότε γκρεμίζατε τον πύργο και… χάνατε!

Παιχνίδι για γερά νεύρα συνεχίζει να συναρπάζει παρέες μικρών και μεγάλων με τις νέες και πολύ ιδιαίτερες εκδόσεις του.

Twister

Δεξί πόδι στο μπλε και αριστερό χέρι στο κόκκινο και το σώμα μας γινόταν κόμπος. Περισσότερο γέλιο και γυμναστική δεν πρέπει να έχουμε κάνει με άλλο παιχνίδι εντός του σπιτιού.

Ένα παιχνίδι που έχει υμνηθεί για τα θετικές επιπτώσεις του στα παιδιά, καθώς προάγει τη συγκέντρωσή τους και τον συντονισμό των κινήσεών, τους σίγουρα είναι ακόμα και σήμερα η πρώτη επιλογή γονέων και παιδιών.

UNO

Πόσα καλοκαιρινά μεσημέρια έχουμε παίξει UNO στο σπίτι της γιαγιάς  ως παιδιά και πόσες φορές έχουμε γελάσει στο κατάστρωμα ενός πλοίου παίζοντας και πάλι… UNO;

Το UNO ήταν και παραμένει ένα από τα αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια μικρών και μεγάλων, αφού δεν οξύνει μόνο την μνήμη μας, αλλά η πιο απλή εκδοχή του μεταφέρεται και πολύ εύκολα σε αποσκευές για ατελείωτη διασκέδαση παντού! Σήμερα, βέβαια, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα παλιότερα σχέδια, αλλά συνεχίζει να μας αρέσει.

Taboo

Ο χρόνος ξεκινά και το ένα λεπτό δεν φτάνει για να περιγράψεις μια λέξη, φράση, ένα πρόσωπο, ένα επάγγελμα χωρίς να πεις τις απαγορευμένες λέξεις! Βρες τις περισσότερες λέξεις μέσα στον χρόνο και κέρδισε.

Το παιχνίδι που όλοι παίζαμε χωρίς να χρησιμοποιούμε ποτέ το ταμπλό του, κυκλοφορεί και σήμερα και σε παιδική έκδοση!