Ήξερες ότι η Hello Kitty δεν είναι γάτα;

16979_P_1310523441230Η χαριτωμένη Hello Kitty που φέτος θα γιορτάσει τα 40 χρόνια της και συνεχίζει ακόμα να είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά, δεν είναι γάτα αλλά χαρακτήρας cartoon, όπως αποκάλυψε η δημιουργός εταιρεία Sanrio.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, Christine R. Yano, η οποία επιμελείται μια έκθεση που αφορά την Hello Kitty στο Japanese American National Museum και πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο.

«Η Hello Kitty δεν είναι γάτα. Είναι ένας χαρακτήρας cartoon. Είναι ένα μικρό κορίτσι, μια φίλη. Δεν απεικονίζεται ποτέ ως τετράποδο ζώο. Περπατάει και κάθεται όπως ένα πλάσμα με δύο μόνο πόδια. Έχει ένα κατοικίδιο, μια γάτα που την αποκαλεί Charmmy Kitty», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία Sanrio.

Επιπλέον, η Hello Kitty κατάγεται από τη Βρετανία, παρακολουθεί τα μαθήματα της τρίτης τάξης και ζει έξω από το Λονδίνο. Το όνομα της είναι Kitty White και οι γονείς της ονομάζονται George και Mary. Έχει μια δίδυμη αδερφή, ενώ το ζώδιο της είναι Σκορπιός και αγαπάει πολύ τις μηλόπιτες. Της αρέσει να ψήνει μπισκότα και να παίζει πιάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hello Kitty πρωτοεμφανίστηκε σε ένα πορτοφόλι για κέρματα στην Ιαπωνία το 1974. Δύο χρόνια αργότερα έφτασε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελώντας έκτοτε ένα παγκόσμιο «φαινόμενο» που έχει αγαπηθεί όσο λίγα.