15 παράξενες φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί

Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα! Όμως, συνήθως δεν σκεφτόμαστε τα απίστευτα πράγματα που μας περιβάλλουν. Μερικές φορές ακούμε γι’ αυτά, αλλά δεν γνωρίζουμε καν πώς μοιάζουν. Το Bright Side αποφάσισε να αποκαλύψει μερικά από αυτά μέσα από τις πιο παράξενες φωτογραφίες που έχετε δει ποτέ!

1. Η Βίβλος του Γουτεμβέργιου
Αυτό το βιβλίο συμβολίζει την αρχή της τυπογραφίας στην Ευρώπη. Ο Johannes Gutenberg κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση στις αρχές της δεκαετίας του 1450. Οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι υπήρχαν 185 αντίγραφα της Βίβλου συνολικά: 150 σε χαρτί και 35 σε περγαμηνή. Σήμερα υπάρχουν μόνο 48 αντίτυπα και τα περισσότερα από αυτά είναι ελλιπή.

2. Η φυλακή του Αλκατράζ

Το Αλκατράζ είναι η πιο γνωστή φυλακή στον κόσμο. Στην παγκόσμια κουλτούρα, τη λογοτεχνία και την ιστορία, ο τόπος αυτός ήταν μια φυλακή από την οποία κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει. Βρίσκεται στο νησί Αλκατράζ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Οι τουρίστες μπορούν πλέον να επισκέπτονται το νησί και την πρώην φυλακή.

3. Η μακρινή πλευρά της Σελήνης

Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτή την πλευρά από τη Γη, αλλά υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το διάστημα. Εκεί βρίσκονται και οι μεγαλύτεροι σεληνιακοί κρατήρες.

4. Ο υπολογιστής που κέρδισε αγώνα σκάκι

Το 1997 ο ηλεκτρονικός υπολογιστής Deep Blue νίκησε σε αγώνα σκάκι τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροφ. Αυτό το γεγονός προκάλεσε πολλές ανησυχίες: οι άνθρωποι άρχισαν να φοβούνται ότι τα ρομπότ θα κατακτήσουν τον κόσμο και θα υποδουλώσουν τους ανθρώπους.

5. Οι διαστάσεις της Mona Lisa

Στην πραγματικότητα, η Mona Lisa δεν είναι τόσο μεγαλοπρεπές έργο τέχνης όπως συνήθως παρουσιάζεται στην τηλεόραση. Το πρωτότυπο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου είναι αρκετά μικρό: το ύψος του είναι 77 εκατοστά και το πλάτος του μόλις 53 εκατοστά.

6. Μηχάνημα αντιολισθητικού τάπητα

Αυτό το μηχάνημα μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει μια ομάδα από εργαζόμενους. Με μία μόνο κίνηση μπορεί να στρώσει ένα φαρδύ τμήμα αντιολισθητικού τάπητα.

7. Ανατολή και δύση του ηλίου συγχρόνως

Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την έκλειψη του ηλίου. Αλλά τι γίνεται όταν το ηλιοβασίλεμα και η ανατολή του ηλίου συμβαίνουν συγχρόνως; Υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι που κατάφεραν να παρατηρήσουν αυτό το απίστευτο φαινόμενο!

8. Η σκωληκοειδής απόφυση

Τι γνωρίζουμε γι’ αυτό το μέρος του σώματος; Μόνο ότι μπορεί να αφαιρεθεί από τους χειρουργούς. Η σκωληκοειδίτιδα είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τυφλό τμήμα του παχέως εντέρου. Έχει μήκος περίπου 7-12 εκατοστά και διάμετρο περίπου 6-8 χιλιοστά.

9. Το δέρμα του φιδιού

Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο δέρμα του φιδιού. Όσο τρομακτικό κι αν είναι, πρόκειται για αριστούργημα, δεν συμφωνείτε;

10. Ενδοδαπέδια θέρμανση

Έτσι ακριβώς τοποθετούνται οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται για την ενδοδαπέδια θέρμανση. Απίστευτο;

11. Ένα εκατομμύριο χρώματα

Κάθε εικονοστοιχείο διαφέρει σε χρώμα σε αυτή την εικόνα!

12. Κινέζικα κοτόπουλα

Αυτά τα σγουρομάλλικα κοτόπουλα όχι μόνο δεν τα είχαμε ξαναδεί, αλλά δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν!

13. Αυτοκίνητα που δεν έχουν πωληθεί

Εκατομμύρια αυτοκίνητα προορίζονται να μη συναντήσουν τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες τους, επειδή νέα μοντέλα λανσάρονται συνεχώς και οι άνθρωποι αρνούνται να αγοράσουν τους ακριβούς προκατόχους τους.

14. Το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο

Ένα γραμμάριο από ραδιενεργό Καλιφόρνιο 252 κοστίζει 27 εκατομμύρια δολάρια!

15. Υπολείμματα ελαστικών

Αυτά είναι τα υπολείμματα των ελαστικών που συγκεντρώνονται από την άσφαλτο μετά από έναν αγώνα αυτοκινήτων.