15χρόνος χάρισε ζωή με τον θάνατό του σε 4 συνανθρώπους – Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου και το “ευχαριστώ” στους γονείς

Δώρο ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μας προσφέρει με τον θάνατό του ένας 15χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Μέσα στις στιγμές οδύνης, η οικογένεια βρήκε το θάρρος, το κουράγιο να χαρίσει ζωή

Πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού της,  χαρίζοντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής.

Αντίστοιχα, ομάδα του  Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί σε συμβατό λήπτη

Το “ευχαριστώ” του νοσοκομείου

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης. Παράλληλα, ευχαρίστησε το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που  ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 12χρονη Κυριακή από την Θεσσαλονίκη

Φρίκη στο Ίλιον: “Η εγγονή μου φέρνει κοριτσάκια στο σπίτι και τα χαϊδεύω”, έλεγε ο 85χρονος σε φίλους του

5 διασκεδαστικά και ασφαλή παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά στη πισίνα ή τη θάλασσα