5 διασκεδαστικά και ασφαλή παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά στη πισίνα ή τη θάλασσα

Νερό, ήλιος, ανεμελιά και διασκέδαση. Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν ένα καλοκαίρι για τα παιδιά. Πώς μπορούμε να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι ακόμα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά μας; Με μερικά παιχνίδια που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Ανακαλύψτε στη συνέχεια τα πιο 5 διασκεδαστικά παιχνίδια για την πισίνα ή την θάλασσα.

Αγώνες με νεροπίστολα

Όχι δεν μιλάμε για το κλασικό μπουγέλο, αλλά για έναν αγώνα με πλαστικά ποτήρια και νεροπίστολα. Δέστε κομμάτια σπάγκου από την μία άκρη της πισίνας στην άλλη, περάστε μέσα τους πλαστικά ποτήρια και δώστε στα παιδιά γεμάτα νεροπίστολα. Εξηγήστε τους, ότι πρέπει με το νερό να χτυπούν το ποτήρι ώστε αυτό να φτάσει στην απέναντι πλευρά. Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που θα φτάσει πρώτος το ποτήρι του στην άλλη πλευρά. Δείτε βήμα βήμα πώς θα το φτιάξετε δώ.

Σκοποβολή

Φτιάξτε κύκλους στην άμμο με τους αριθμούς 1, 2, 3 κλπ. Κάθε παιδί παίρνει από μία μπάλα ή ένα κοχύλι ή ένα πετραδάκι και προσπαθεί να τη ρίξει μέσα στον κύκλο με τους περισσότερους πόντους (συνήθως είναι ο κεντρικός). Το παιχνίδι αυτό μπορείτε να το παίξετε κυρίως στην θάλασσα, όπου υπάρχει άπλετη άμμος, αλλά και στον χώρο της πισίνας. Μπορείτε να φτιάξετε κύκλους με στεφάνια έξω από αυτήν ή – αν επιτρέπετε – να τους σχεδιάσετε με κιμωλία στα πλακάκια.

Πέτα το μπαλόνι

Χωριστείτε σε δύο ζευγάρια. Το κάθε ζευγάρι πρέπει να κρατά μία πετσέτα από τις άκρες της και οι αντίπαλες ομάδες να σταθούν σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Γεμίστε ένα μπαλόνι με νερό. Κάθε ομάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πετσέτα για να πετάξει το μπαλόνι στην πετσέτα της απέναντι ομάδας. Μετά από μερικά επιτυχημένα πετάγματα, οι δύο ομάδες πρέπει να απομακρυνθούν και να συνεχίσουν να πετάνε το μπαλόνι η μία στην άλλη. Το παιχνίδι τελειώνει όταν το μπαλόνι πέσει κάτω και… σπάσει!

Σπρώξε το παπάκι

Δώστε σε κάθε παιδί ένα παπάκι από εκείνα που χρησιμοποιούν για το μπάνιο τους. Με το τρία, όλοι οι παίκτες πρέπει να σπρώξουν το παπάκι τους από την μία άκρη της πισίνας στην άλλη σπρώχνοντας το… με την μύτη τους!

Μουσικές… πετσέτες

Παίζετε όπως ακριβώς και οι μουσικές καρέκλες, μόνο που τη θέση των καρεκλών έχουν πάρει πετσέτες. Φροντίστε να υπάρχει μία πετσέτα λιγότερη από τον αριθμό των παιδιών και η μουσική σας να μην ενοχλεί τους γύρω σας…

Διαβάστε επίσης:

Ιθάκη: Οικογενειακές διακοπές στην πατρίδα του Οδυσσέα

Κλιματισμός στο παιδικό δωμάτιο: Δροσίστε τα παιδιά με ασφάλεια

Γονείς προσοχή: Το σωστό χρώμα στo μαγιό του παιδιού μπορεί να το σώσει από πνιγμό!

7 καλοί τρόποι που δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν πάμε οικογενειακως στην παραλία