200 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι: Τα νήπια του Πειραματικού Σχ. Πανεπιστημίου Θεσ/νικης τιμούν το 1821 (video)

Το Νηπιαγωγείο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι λιλιπούτειοι μαθητές του με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 δημιούργησαν ένα εξαιρετικής αισθητικής video φόρο τιμής στους Αγωνιστές που οδήγησαν τη χώρα στην απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Στο video ακούγεται η φωνή της Μαστοροδήμου Σταυρούλας, η οποία απαγγέλει στίχους από το ποίημα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού.

Το κείμενο που συνοδεύει τη δημοσίευση αυτού του αξιόλογου project αναφέρει χαρακτηριστικά  «Στο 1/θ Νηπιαγωγείο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε και να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας την αγάπη για τις Τέχνες.

Θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας την καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής και moto του σχολείου αποτελεί η φράση του Β.Ραφαηλίδη¨: ” Η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος”.

Για το λόγο αυτό μας ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό ερέθισμα που παρουσιάζουμε στα παιδιά μας αλλά και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που συνδημιουργούμε μαζί τους.

Στο σχολείο μας αγαπάμε το Θέατρο, τον Κινηματογράφο ,την Ποίηση και προτείνουμε επικαιροποιημένες μεθόδους προσέγγισης αυτών των ειδών της Τέχνης.

«Οι μεγάλοι ακούνε τις λέξεις αλλά δεν τις προσέχουν οι μεγάλοι διαβάζουν τις λέξεις αλλά δεν τις νιώθουν. Οι μεγάλοι αρθρώνουν τις λέξεις αλλά δεν τις γεύονται… Τα παιδιά παίζουν με τις λέξεις τα παιδιά ακούνε τις λέξεις τα παιδιά τις νιώθουν τις λέξεις τα παιδιά τις γεύονται τις λέξεις» (Ν. Boris)»

Δείτε το video των λιλιπούτειων μαθητών