Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα μας καλεί να περιηγηθούμε στο εικονικό του Μουσείο της Επανάστασης του 1821

Πολλά σχολεία της χώρας στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, υλοποιούν τα δικά τους project με την συμβολή των μαθητών, θέλοντας να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής.

Οι κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης φιλοξενούνται στο Εικονικό Μουσείο του σχολείου

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα εικονικό Μουσείο για την Επανάσταση του 1821, και το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η εικονική πραγματικότητα, μικροί και μεγάλοι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα νοερό ταξίδι στο παρελθόν και να περιηγηθούν στους σημαντικότερους σταθμούς του Αγώνα του 1821. Το καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του σχολικό project αναδεικνύει πτυχές του Αγώνα μέσα από το ψηφιοποιημένο υλικό που σχετίζεται με τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τις καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.

Κατά την περιήγησή σας σε αυτό θα γνωρίσετε εμβληματικές μορφές του αγώνα, πίνακες με σημαντικές μάχες καθώς και μερικές πολεμικές σημαίες που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Δήμου είναι ο ιθύνων νους πίσω από το εξαιρετικό αυτό εγχείρημα που αξιοποιεί με μοναδικό τρόπο τις ιστορικές γνώσεις, τη σημασία της Επανάστασης και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Στόχος άλλωστε του Εικονικού Μουσείου είναι να ενισχύσει την εμπειρία των χρηστών και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την απόκτηση γνώσεων για τα ιστορικά γεγονότα που στάθηκαν η απαρχή της ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ένα ταξίδι στον κόσμο της Επανάστασης που θα μείνει σε όλους αξέχαστο

Εμείς το επισκεφθήκαμε με τα παιδιά και οι εντυπώσεις όλων μας είναι οι καλύτερες. Είδαμε πλούσιο υλικό, μάθαμε άγνωστες λεπτομέρειες για τον επανασταστικό αγώνα και διαπιστώσαμε στην πράξη πώς η τεχνολογία μπορεί να δώσει μια νέα ματιά στην Ιστορία που μέχρι σήμερα την είχαμε συνηθίσει ως μεγάλα κείμενα με πληροφορίες και γνώσεις. Κι όμως, ανακαλύψαμε την πιο διαδραστική και μοντέρνα έκδοχή της που καλό θα είναι να ενσωματωθεί στην παραδοσιακή διδασκαλία.

Τα 6 SOS για να απολαύσετε την εικονική σας περιήγηση

Κατά την είσοδό σας θα βρεθείτε στον αρχικό χώρο του μουσείο που είναι «ο κήπος των ηρώων».

Στο κάτω μέρος της οθόνης σας θα βρείτε τα στοιχεία ελέγχου της περιήγησή σας

Στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση σε πλήρη οθόνη.

Για την είσοδό σας στις δύο αίθουσες του μουσείου θα πρέπει να κάνετε κλικ μόλις βρεθείτε μπροστά στις δύο πόρτες των αιθουσών. Θα ακούσετε και σχετική προειδοποίηση.

Τέλος μόλις ακούσετε τις πληροφορίες κάθε εκθέματος μπορείτε αφού σταματήσετε την περιήγηση, να κάνετε διπλό κλικ πάνω στο έκθεμα και να ανοίξει ένα νέο παράθυρο με μεγαλύτερη εικόνα για το έκθεμα αυτό.

Για να το επισκεφθείτε πατήστε εδώ και καλή σας διασκέδαση!