28η Οκτωβρίου: Δείτε ποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν!

28η Οκτωβρίου: Δείτε ποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν!

Ημέρα Ελευθέρας Εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία έχει οριστεί η 28η Οκτωβρίου, όπως ισχύει με όλες τις επίσημες αργίες. Αυτό μας δίνει μια ιδανική ευκαιρία για να βρεθούμε με τα παιδιά μας σε χώρους πολιτισμού και ιστορίας. Να γνωρίσουμε τις συλλογές και να διευρύνουμε τους γνωστικούς μας ορίζοντες.

Προσοχή, όμως: Η είσοδος είναι δωρεάν μόνο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που δεν είναι ιδιωτικά.

Μην το χάσετε

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος εκείνη την ημέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αυτά τα μουσεία δυστυχώς θα τα χάσετε…

Η Εθνική Πινακοθήκη και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα είναι κλειστά.

Ακόμα:

Δείτε εδώ τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας και επικοινωνήστε τηλεφωνικά με αυτό που σας ενδιαφέρει για να βεβαιωθείτε, ότι την ημέρα εκείνη θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Γιατί να επισκέπτεσε μουσεία με τα παιδιά σας;

Αν θέλετε να εμφυσήσετε από μικρή ηλικία στα παιδιά σας την αγάπη για τον πολιτισμό αλλά και να του δώσετε την ευκαιρία να μάθει βιωματικά την ιστορία της χώρας μας δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο και πιο εποικοδομητικό από μια μουσειακή περιήγηση σε κάποιο από τα σπουδαία Μουσεία που διαθέτει η χώρα μας. Στο μουσείο το παιδί μπορεί να ερευνήσει, να ανακαλύψει τη γνώση, να αναπτύξει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του και φυσικά να ψυχαγωγηθεί.

Προγραμματίστε μια ξενάγηση με τα παιδιά σας και απολαύστε από κοντά εκθέματα μοναδικής αρχαιολογικής αξίας. Περιηγηθείτε στα μουσεία της Ελλάδας και «γευτείτε» τον αμέτρητο πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων τους.

Η μουσειακή εμπειρία είναι πολυδιάστατη. Το παιδί εφοδιάζεται με καινούρια γνώση ενώ παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική και συναισθηματική του εξέλιξη. Είναι όμως πάνω από όλα μια εμπειρία βιωματική και ως εκ τούτου αξέχαστη την οποία για αρκετό καιρό μετά την επίσκεψη, ανακαλεί και αναπολεί με θετική πάντοτε διάθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Ελεύθερη είσοδος στα Μουσεία κάθε 21η του μήνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Ρόδος: Γιατί δεν συλλαμβάνεται η θεία – Εμπλοκή σε καλλιέργειες χασίς – Τι απαντά το Χαμόγελο του Παιδιού

Κεραμέως: Πού βρισκόμαστε με τον εμβολιασμό των φοιτητών στα Πανεπιστήμια