«3-13 έτοιμοι για το σχολείο»: Ο Δ. Σαρωνικού προσφέρει δωρεάν λογοθεραπευτική και μαθησιακή αξιολόγηση στους μαθητές

Ο Δήμος Σαρωνικού στo πλαίσιo των συνεχιζόμενων κοινωνικών δράσεων για ενημέρωση και πρόληψη, προσφέρει σε όλα τα παιδιά του Δήμου ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρονών, τη δυνατότητα για δωρεάν λογοθεραπευτική και μαθησιακή αξιολόγηση, σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «Οικογένεια», το οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και δραστηριοποιείται πάνω από 22 χρόνια στον Δήμο ενημερώνοντας και στηρίζοντας παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Ο στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα πιθανές γλωσσικές, μαθησιακές και γραφοκινητικές δυσκολίες (δυσλεξία κ.α.), με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν την εισαγωγή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο, είτε την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.

Το πρόγραμμα 3-13 λειτούργησε το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2016 έως τον Ιούλιο 2017. Συνολικά παρείχε υπηρεσίες αξιολόγησης και διάγνωσης δυσκολιών, ενημέρωσης και καθοδήγησης σε συνολικά 85 οικογένειες. Από αυτές, σε περισσότερες από 50 οικογένειες οι οποίες απευθύνθηκαν στο πρόγραμμα, αναγνωρίστηκε ανάγκη και παραπέμφθηκαν σε δημόσιους φορείς και ξεκίνησαν προγράμματα ειδικής αγωγής.

Για την εξασφάλιση της επιστημονικής παροχής των υπηρεσιών του προγράμματος, το κέντρο «Οικογένεια» συνεργάστηκε με λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους , παιδοψυχίατρο και κοινωνικό λειτουργό. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς είχαν αίτημα για συμβουλευτική σε ψυχολογικά, οικογενειακά και θέματα σχέσεων με τα παιδιά τους. Για τους λόγους αυτούς χρειάστηκε να γίνουν περισσότερες συναντήσεις.

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη του παιδιού τους, θα μπορούν και φέτος να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν τον έλεγχο, δωρεάν με ένα απλό τηλεφώνημα.

Οι συνεδρίες αξιολόγησης θα πραγματοποιούνται με ραντεβού, από έμπειρη και διακεκριμένη θεραπεύτρια του επιστημονικού κέντρου «Οικογένεια» κάθε Δευτέρα 2-4μ.μ. στο τηλέφωνο 22910 71448, στο Λαγονήσι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην οδό Καλυβίων 61 και στην Ανάβυσσο στο κτίριο του ΚΑΠΗ, στον 1ο όροφο, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 19.

Παράλληλα οι γονείς θα ενημερώνονται αναλυτικά και θα καθοδηγούνται από κοινωνική λειτουργό για την διαδικασία έγκρισης θεραπειών από τα ταμεία τους.

Ώρες γραφείου κάθε Δευτέρα 2-4μ.μ. κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνο για ραντεβού 22910 71448.