3 αδελφές, 1 σπίτι, ίδιοι γονείς, 1 εθισμένη στα ναρκωτικά -Τι έφταιξε;

H Shay Walters ξεκίνησε την χρήση ηρωίνης στα 15 της, μαζί με το τότε αγόρι της. Στα 17 έμεινε έγκυος μαζί του και αποφάσισε να κρατήσει τον γιο της, ωστόσο εκείνος άρχισε να γίνεται τρομερά βίαιος. Οι καταχρήσεις δεν είχαν σταματημό. Μπήκε και βγήκε από τη φυλακή πολλές φορές, μέχρι να γνωρίσει τον σύντροφό της, επίσης πρώην χρήστη, και μαζί του να αποφασίσει να δώσει τέλος στον εφιάλτη. Μαζί του απέκτησε δύο ακόμα παιδιά. Σήμερα, στα 30 της, η Walters δημοσιεύει κάθε πτυχή της ιστορίας της, μέσω του blog της “From Prison to Purpose”, είναι επιχειρηματίας και έχει βάλει σκοπό της ζωής της να τραβήξει κι άλλους έξω από τη φωτιά.

Στο παρακάτω κείμενο, απευθύνεται στις οικογένειες παιδιών που έχουν μπλέξει με τα ναρκωτικά:

“Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, δεν έχει σημασία πώς μεγάλωσες. Ο εθισμός δεν κάνει διακρίσεις. Για όλες τις μαμάδες που πιστεύουν ότι είναι δικό τους λάθος, δεν είναι. Οι 2 αδελφές μου μπήκαν στο Πανεπιστήμιο. Εγώ μπήκα στη φυλακή. Πρόκειται για ασθένεια και το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να την σταματήσει είναι να μην είχα δοκιμάσει ποτέ.

Το μυαλό τους βλέπει τον κόσμο με έναν κανονικό τρόπο. Το δικό μου μυαλό όχι. Είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με την αντίληψη. Θα μπορούσα να έχω όλη την αγάπη στον κόσμο και πάλι να νιώθω ότι κανείς δεν με αγαπά. Θα μπορούσα να έχω κάθε λόγο να καθαρίσω, και πάλι να πέφτω στα ναρκωτικά. Θα μπορούσα να χάσω τα πάντα ή τίποτα και πάλι δεν θα μπορούσα να μείνω νηφάλια.

Δεν ήταν τα παιδικά μου χρόνια. Δεν ήταν κάποιο τραύμα. Δεν ήταν θέματα στην σχέση μου με τον μπαμπά μου. Δεν ήταν η οικογένειά μου. Δεν ήταν τίποτα άλλο από εμένα και το μακιγιάζ μου. Πρέπει εγώ, προσωπικά, να το πολεμήσω αυτό με την καθημερινή δέσμευσή μου στον Θεό και το πρόγραμμα αποτοξίνωσής μου. Πρέπει να βοηθήσω και άλλους. Πρέπει να ζητάω από κάποιον άλλο να ελέγχει τη σκέψη μου γιατί στο 90% του χρόνου δεν σκέφτομαι καθαρά. Το έχω αποδεχτεί.

Έτσι, για κάθε μέλος κάθε οικογένειας που κατηγορεί τον εαυτό του, βασανίζοντας τον εγκέφαλό του για το πού ακριβώς έκανε λάθος, που αυτομαστιγώνεται, που κλαίει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί νομίζοντας ότι φταίει κάτι που έκανε… δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να πέσει στα ναρκωτικά και δεν μπορείς να τον κάνεις ξανά νηφάλιο.

Δεν φταις εσύ, και όλο αυτό είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσεις.

Ξεκουράσου.”

πηγή: Love What Matters