4 χώροι που καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τις φυσικές επιστήμες… παίζοντας!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 πρωτοποριακούς εκπαιδευτικούς χώρους που προ(σ)καλούν τα παιδιά να τους επισκεφθούν και να συμμετάσχουν στα εργαστήρια τους που στοχεύουν να τους μυήσουν στις Φυσικές Επιστήμες μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες. Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό τρόπο, γνώσεις εύκολα αντιληπτές και προτρέπει τα παιδιά να εξερευνήσουν την κλίση τους σε αυτές. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να πειραματιστούν και να αναπτύξουν νέες δυνατότητες που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να έχουν και γιατί όχι, να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τους αρέσει πραγματικά και με το οποίο θα ήθελαν να ασχοληθούν περαιτέρω στο μέλλον!

Μικροί Επιστήμονες

Οι Μικροί Επιστήμονες είναι ένας εκπαιδότοπος, ένα πρωτότυπο επιστημονικό εργαστήριο για παιδιά από 3 έως 15 ετών. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, τα παιδιά οι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες εκτελούν εκατοντάδες διασκεδαστικά πειράματα και φτιάχνουν δεκάδες πρωτότυπες κατασκευές προσαρμοσμένες στην ηλικία και στο γνωστικό τους υπόβαθρο. Παρατηρούν, αναρωτιούνται, προβλέπουν. Γνωρίζουν την επιστήμη βιωματικά, τη βλέπουν, την αγγίζουν, τη μυρίζουν. Κι εκείνη τους ξαφνιάζει και τους μαγεύει. Φτιάχνουν πράγματα που πετάνε, που εκσφενδονίζονται, που στριφογυρίζουν, που κολυμπούν και ανακαλύπτουν το εκπληκτικό επιστημονικό υπόβαθρο που κρύβεται πίσω από τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Με σύνθημα “Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψουμε το μέλλον είναι να δώσουμε στα παιδιά τα εφόδια για να το δημιουργήσουν”, οι Μικροί Επιστήμονες, στοχεύουν στη δημιουργία ενός αυθεντικού περιβάλλοντος επιστημονικής εργασίας, στο οποίο η γνώση έχει νόημα και είναι προσιτή στα παιδιά. Στο εργαστήριο πειραμάτων τα παιδιά φορούν τη ποδιά τους, βάζουν γυαλιά και γάντια και ανακαλύπτουν τη μαγεία της επιστήμης βιωματικά, διατυπώνοντας ερωτήματα, εξερευνώντας φαινόμενα και υλικά, παρατηρώντας, κάνοντας συσχετίσεις και συνδέσεις, κάνοντας λάθη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μικρών Επιστημόνων καλύπτουν όλη τη γκάμα των φυσικών επιστημών και εισάγουν το παιδί στην επιστημονική γνώση μέσω της ενεργούς εμπλοκής του σε μια πληθώρα πειραματικών ασκήσεων και επιστημονικών κατασκευών.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα πατώντας εδώ

Μικροί Επιστήμονες

Μεσογείων 419 , Αγία Παρασκευή

210 60 84 961

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena στο Ίδρυμα Ευγενίδου