4 υπέροχοι παιδότοποι που διαφέρουν από τους συνηθισμένους

Τι μας λείπει από την καθημερινότητά μας; Χαλάρωση, ηρεμία και επαφή με τη φύση. Τι λείπει από τη ζωή των παιδιών σήμερα; Το ελεύθερο και πραγματικά ανέμελο παιχνίδι. Τι γίνεται, όμως, όταν οι διακοπές τελειώνουν, η εξοχή είναι πια πολύ μακριά και η εβδομαδιαία ρουτίνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εκδρομές; Πριν σας πιάσει μελαγχολία, δώστε στην οικογένειά σας την ευκαιρία να δοκιμάσει μια διαφορετική πρόταση στην επόμενη κυριακάτικη βόλτα. Γιατί δεν είναι λίγοι, τελικά, οι γονείς που πήγαν την επιθυμία ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησαν, στα όρια της Αττικής, υπέροχους χώρους δημιουργικής απασχόλησης και ελεύθερης έκφρασης, οι οποίοι ανταποκρίνονται απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δείτε, λοιπόν, τέσσερις παιδότοπους που διαφέρουν από τα συνηθισμένα και που υπόσχονται να γίνουν οι αγαπημένοι σας!

Κηποπαιδεία στην Παλλήνη

Στην Κηποπαιδεία θα βρείτε, ουσιαστικά, το σπίτι των ονείρων σας: Μια υπέροχη μονοκατοικία με άνετους, ευήλιους και ευχάριστους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους λαμβάνουν χώρα προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, αλλά και μια αίθουσα με παιχνίδια για μικρότερα παιδιά, καθώς και έναν ολοφώτεινο χώρο για καφέ. Η έκπληξη, ωστόσο, βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο και στον τεράστιο κήπο με τα αμέτρητα ξύλινα παιχνίδια που προσφέρονται για βιωματικό παιχνίδι, όπως η μικρή αγορά, το ινδιάνικο χωριό, το εντυπωσιακό καράβι και πολλά ακόμα «στέκια» ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως ο αμπελώνας, ο λαχανόκηπος και ο βοτανόκηπος. Το ελεύθερο παιχνίδι είναι αναμφίβολα το ζητούμενο στον υπέροχο αυτό χώρο, ωστόσο πολύ σύντομα θα αναρτηθεί το οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενώ πολύ συχνά λαμβάνουν χώρα εδώ και σεμινάρια.

Κηποπαιδεία: Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη, τηλ. 210 603 3609.

Το Περιβόλι στη Βάρη

Στο Περιβόλι θα φορέσετε τις γαλότσες, τα καπέλα και τις φόρμες σας. Θα πάτε νωρίς το πρωί, για να προλάβει το παιδί να γραφτεί και να συμμετέχει σε κάποιο από τα εξαιρετικά βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα και θα μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα, αφενός για να χορτάσετε εξοχή και αφετέρου για να απολαύσετε τη μοναδική κουζίνα (με βιολογικά λαχανικά από τα παρτέρια και εκλεκτές πρώτες ύλες), δια χειρός Γιάννη Στανίτσα. Γιατί το Περιβόλι είναι για το παιδί εμπειρία ολόκληρη, δεν είναι ούτε στο ελάχιστο απλά ένας παιδότοπος.

Το Περιβόλι στη Βάρη: Κυρηνείας 15 (π. Κυργίων), Βάρη, Αττική, τηλ. 210 896 3000.

Funmily στο Μαρούσι

Μια φιλόξενη μονοκατοικία γεμάτη παιχνίδια, ένα ζεστό bistro με εξαιρετική κουζίνα και ένας υπέροχος κήπος για ασταμάτητο παιχνίδι, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για τα φθινοπωρινά σας σαββατοκύριακα. Το Funmily, πέρα από ελεύθερο παιχνίδι όλες τις ώρες, έχει προγραμματίσει οργανωμένη δημιουργική απασχόληση για πολύ μικρά παιδιά, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα, με κόστος 8 ευρώ ανά συμμετοχή.

Funmily: Οδός Πεντέλης 114, Μαρούσι, τηλ. 210 810 5300.

Μικροί Ήρωες στον Χολαργό

Αντίστοιχης φιλοσοφίας είναι και οι «Μικροί Ήρωες» που στεγάζονται σε μια ατμοσφαιρική μονοκατοικία που έχει χωριστεί στα δύο: η μισή απευθύνεται αποκλειστικά στους γονείς και η άλλη μισή στην απασχόληση των παιδιών. Συνδυάζει την επιμόρφωση με τη διασκέδαση, οργανώνοντας ξεχωριστά εργαστήρια για παιδιά! Ωστόσο, το πραγματικά ξέφρενο παιχνίδι περιμένει τα παιδιά στον κήπο, από τον οποίο περιβάλλεται, όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσουν οι γονείς τον καφέ τους.

Μικροί Ήρωες: Υμηττού 35, Άνω Χολαργός, τηλ. 210 653 3631.