5 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (2-3/2)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις 5 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις που σας προτείνει το Infokids.gr για να περάσετε ένα ευχάριστο και δημιουργικό σαββατοκύριακο παρέα με τα παιδιά σας!

“Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!” στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (2/2)

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!” το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου (13:00 -15:00) τα παιδιά με την οικογένειά τους εμπνέονται από τον πραγματικό κόσμο και τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας και αξιοποιώντας ψηφιακές εφαρμογές, δημιουργούν με την τεχνική του stop motion, τη δική τους ψηφιακή ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με τη δημιουργική χρήση του διαδικτύου και την προστασία από ενδεχόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Για οικογένειες και παιδιά 7+

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19,

“Πώς άραγε ζωντανεύουν τα παραμύθια;” στο Golden Hall (2/2)

Σε ένα σύντομο εκπαιδευτικό εργαστήρι εικονογράφησης με θέμα “Ποσειδώνας και 12 Θεοί του Ολύμπου” από τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό θα συμμετάσχουν τα παιδιά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου (12:00 -14:00) στο Golden Hall.

Με τρόπο διαδραστικό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάθε στάδιο της εικονογράφησης. Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με σχέδιο και χρώμα με δημιουργικό παιχνίδι! Κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό δώρο μία εκτύπωση με την εικονογράφησή του προσαρμοσμένη ως εξώφυλλο του παραμυθιού που έχει επιλεγεί ως θέμα του εργαστηρίου.

Για παιδιά 4+

Golden Hall Playroom

Κηφισίας 37Α, Μαρούσι

210 68 03 440

“Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες” στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου Κάρολος Κουν (2/2)

Η ομάδα Κοπέρνικος προσκαλεί τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους στην παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» στην Θεατρική Σκηνή Αλίμου Κάρολος Κουν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 18:00.

Η υπόθεση της παράστασης:

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Για παιδιά 5+

Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”

Υψηλάντου και Θησείου

2109888200

Αφήγηση παραμυθιών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” (3/2)

Στο πλαίσιο της 5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, τα παιδιά θα ακούσουν αγαπημένα παραμύθια στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη. Με τίτλο “Όνειρο έσταξε, παραμύθι έπλασε” την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου (12:00 -13:00) θα απολαύσουν μια ξεχωριστή αφήγηση  από την ομάδα “Παραμυθοπεράσματα”.

Για παιδιά 6+

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων

Αγγ. Χατζημιχάλη 6 – Πλάκα

Δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή (3/2)

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου , αδράξτε την ευκαιρία για να προγραμματίσετε οικογενειακώς μια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας καθώς η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Εδώ θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, διάσημα σε όλο τον κόσμο για τα εκθέματά τους. Γνωρίστε τα!

Πριν πάτε θα σας προτείναμε να τηλεφωνήσετε για να επιβεβαιώσετε ότι είναι δωρεάν το μουσείο το οποίο θέλετε να επισκεφθείτε!