5 εξαιρετικοί προορισμοί για δωρεάν σχολικές εκδρομές!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 εξαιρετικούς χώρους που προ(σ)καλούν τους μαθητές να τους επισκεφθούν δωρεάν και να απασχοληθούν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία.

Οι εν λόγω χώροι μετατρέπουν την εκδρομή σε μια μοναδική εμπειρία και οι μαθητές επιβαρύνονται μόνο με τα μεταφορικά έξοδα.

Προγραμματίστε την κράτησή σας και ετοιμαστείτε για έναν αξέχαστο σχολικό περίπατο!

Πλωτό Μουσείο Νεράιδα

Το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα», το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο που έχει τη δυνατότητα να κάνει πλόες. Σκοπός του είναι η ανάδειξη της ιστορίας του πλοίου «ΝΕΡΑΪΔΑ» και της επιχειρηματικής ιστορίας του ιδιοκτήτη του Γιάννη Λάτση, η παρουσίαση της ναυτιλιακής και ναυτικής ιστορίας και παράδοσης της χώρας μας, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις σχολείων, το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα συνεχίζει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω», για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 8-12 ετών σχολικών μονάδων της Δ’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (περιλαμβάνει τις περιοχές Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Ταύρος). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που διεξάγονται στους χώρους του μουσείου από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς. Τα παιδιά εξερευνούν το ιστορικό πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού, γνωρίζουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας του 20ού αιώνα και διερευνούν επιμέρους θεματικές όπως το ταξίδι και η θάλασσα, τα καράβια και η ναυσιπλοΐα, η επικοινωνία και οι μεταφορές, οι άνθρωποι και οι αναμνήσεις.

Το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος, του εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του.  Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα θα παραμείνει κλειστό από τις 11 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2019, λόγω εργασιών συντήρησης.

Πλωτό Μουσείο Νεράιδα

Λεωφ. Ποσειδώνος 702, Μαρίνα Φλοίσβου
210 628 2888

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ διαθέτει πλούσιες συλλογές εκθεμάτων και αρχειακού υλικού. Αντικείμενα, τηλεγραφήματα, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες από άλλες εποχές, μαγνητίζουν το βλέμμα, εμπνέουν τον επισκέπτη και δημιουργούν νέες εμπειρίες! Οι μαθητές θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του τηλεφώνου, θαυμάζοντας από κοντά από την πρώτη συσκευή τύπου Bell μέχρι τα σύγχρονα smart phones και ό,τι άλλο αντικείμενο ή εγκατάσταση συνδέεται με την τηλεφωνία. Θα γνωρίσουν την ιστορία της ανάπτυξης του τηλεγραφικού δικτύου στη χώρα μας με τη μεγάλη συλλογή από μορσικούς τηλέγραφους, πομπούς του Μαρκόνι, χειριστήρια, όργανα και ό,τι άλλο συνέβαλλε στη διάδοση της τηλεγραφίας και τέλος θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιλέξτε εικαστικές δράσεις, τεχνολογικά εργαστήρια, παρουσιάσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, θεατρική παράσταση και θεατρικό παιχνίδι.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά

210 6201999 – 210 6201899

“Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics” στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους .

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).

Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
τα αγωνίσματα δρόμου,  τις ρίψεις, τα άλματα  και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.  Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα.

Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ.-13:00 μ.μ., με τις κυρίες Ντενίζ Παναγοπούλου και Παναγιώτα Σαμπατακάκη στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7522984/6.

Παναθηναϊκό Στάδιο

Λεωφ. Βασ. Κων/νου(έναντι αγάλματος Δισκοβόλου του Μύρωνα)

Ξενάγηση στο Προεδρικό Μέγαρο

Το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, πίσω από τον Εθνικό κήπο και το Κοινοβούλιο, στα όρια ακριβώς του ιστορικού κέντρου και της νέας πόλης. Η οδός Ηρώδου Αττικού που φιλοξενεί το Μέγαρο, δεν είναι μόνον ένας από τους ωραιότερους δρόμους της πόλης, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική και κοινωνική ζωή αυτού του τόπου, αφού πέραν του Μεγάρου, φιλοξενεί και το Μέγαρο Μαξίμου όπου βρίσκεται το γραφείο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Το Προεδρικό Μέγαρο καταλαμβάνει συνολική έκταση 27 περίπου στρεμμάτων, μεγάλο τμήμα της οποίας κατέχει ο κήπος. Στην κύρια όψη του κτιρίου, επί της Ηρώδου Αττικού, βρίσκεται η επίσημη είσοδος του Μεγάρου. Το Μέγαρο δεν είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό, δέχεται όμως επισκέψεις σχολείων που επιθυμούν να ξεναγηθούν στους χώρους του.

Για επισκέψεις σχολείων επικοινωνείτε με τα τηλ.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

Προεδρικό Μέγαρο

Βασιλέως Γεωργίου Β΄2, Αθήνα

210 7283111

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με πάνω από  50 χρόνια προσφοράς στην επιστήμη και στον άνθρωπο.  Αποστολή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» είναι μεταξύ άλλων είναι η εκπαίδευση νέων επιστημόνων σε νέες ερευνητικές περιοχές και προηγμένες τεχνολογίες, η αξιοποίηση και διάχυση της καινοτομίας στη χώρα. Στα Ινστιτούτα του Κέντρου διεξάγεται βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και συντονίζονται σημαντικές επιστημονικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Νέων Υλικών, Μικροηλεκτρονικής & Νανοτεχνολογίας, Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Φυσικής & Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας, ενώ αναπτύσσονται τεχνολογίες για τη μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι μαθητές ηλικίας 8 ετών και άνω μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν ως βασικό στόχο να εμπλέξουν τα παιδιά σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην πνευματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια της αγάπης τους για της επιστήμες μέσα από την επαφή τους με το φανταστικό κόσμο της έρευνας.

Για να κλείσετε θέση στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα επικοινωνήστε με το Γραφείο Εκπαίδευσης στο 210-650-3055 από 09:00 – 13:00 για να κάνετε την κράτηση.

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος

Πατρ. Γρηγορίου Ε’ & Νεαπόλεως 27 Αγία Παρασκευή

210 6503000, 210 6503040, 210 6503002