5 πρωτότυποι χώροι για σχολικές εκδρομές που θα χαρίσουν στα παιδιά νέες εμπειρίες

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 άγνωστους στο ευρύ εκπαιδευτικό κοινό χώρους που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία και μετατρέπουν την μαθητική εκδρομή σε μια μοναδική εμπειρία!

Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών

To Mουσείο Μετεωριτών άνοιξε προσφάτως τις πύλες του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μαθητές Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η θεματολογία των παρουσιάσεων γίνεται μέσω γιγαντοοθόνων,προτζέκτορα, τάμπλετ, διαδραστικού υλικού, μικροσκοπίου, κλπ. και αφορά τους Μετεωρίτες, τους Αστεροειδείς, την Αστρονομία και την Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν από κοντά και να επεξεργαστούν μετεωριτικό υλικό ηλικίας 4,567 δισ ετών, που δημιούργησε το ηλιακό μας σύστημα!

Μάθετε περισσότερα εδώ

Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών

Ιακωβίδου 27, Πατήσια

21 0201 1543

Τοίχος Αναρρίχησης ΟΑΚΑ

Οι μαθητές θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στην αναρριχητική πίστα του Ολυμπιακού Σταδίου. Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης 650τμ. υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Οι τοίχοι αναρρίχησης φτάνουν τα 13 μ. ύψος και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια τηρώντας τις παγκόσμιες προδιαγραφές, έτσι ώστε ακόμα και τα γλιστρήματα να είναι πολύτιμες και διασκεδαστικές εμπειρίες μάθησης. Κάθε παιδί δοκιμάζει μια άνετη ή και προκλητική εμπειρία αναρρίχησης σε διαδρομές με χρήση σχοινιού, τραβέρσες χαμηλού ύψους με στρώματα, ανεμόσκαλες, ομαδικά παιχνίδια και παιχνίδια ισορροπίας.

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΟΑΚΑ

Σπύρου Λούη 37, Μαρούσι

Μέσα στο κλειστό κολυμβητήριο

210 68 53 241

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί τα σχολεία  στις ψυχοεκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις «Από εμένα σε σένα», με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη που αφορά στην έννοια του σχετίζεσθαι, αλλά και στην ενδυνάμωση της έννοιας της ομάδας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση των παιδιών, από τις μικρές κιόλας ηλικίες. Η σημασία ενός βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές έγκειται στη διαμόρφωση ανθρώπων ενημερωμένων, πολιτών με αυξημένη ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά ζητήματα –έγκειται στην δημιουργία μιας κοινωνίας που περνάει από το «εγώ» στο «εμείς».

Μάθετε περισσότερα εδώ

Eθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας,

Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7, Αχαρνές (κοντά στο Ολυμπιακό χωριό)

Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος

Το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ D-16 (πρώην USS CHARRETTE DD 581) ναυπηγήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καθελκύστηκε στις 3 Ιουνίου του 1942. Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις του Αμερικάνικου Ναυτικού κατά των Ιαπώνων στον Ειρηνικό Ωκεανό, κυρίως ως πλοίο υποστηρίξεως αεροπλανοφόρων, καθώς δε και ανθυποβρυχιακής και αντιαεροπορικής προστασίας νηοπομπών. Στο πλοίο απενεμήθησαν δεκατρείς (13) σταυροί μάχης και άλλα παράσημα, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Το 1958 αφού εκσυγχρονίστηκε στα ναυπηγεία LONG BEACH της Καλιφόρνιας παραχωρήθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό μαζί με τρία ομοίου τύπου (Αντιτορπιλικά τύπου FLETCHER) το Α/Τ ΑΣΠΙΣ, Α/Τ ΣΦΕΝΔΟΝΗ και Α/Τ ΛΟΓΧΗ, στα πλαίσια αμοιβαίας βοήθειας ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΟΣ. Στις 16 Ιουνίου 1959 υψώθηκε στο Α/Τ ΒΕΛΟΣ η Ελληνική Σημαία και με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Γ. ΜΟΡΑΛΗ κατέπλευσε στην Ελλάδα Από τότε – και αφού εντάχθηκε στο Αρχηγείο Στόλου – πήρε μέρος στις Εθνικές και διασυμμαχικές ασκήσεις, σε επίδειξη Σημαίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς και στις επιχειρήσεις στη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης του 1964, 1967, 1974 και 1987.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος

Μαρίνα Φλοίσβου, Τροκαντερό

Lamella Πρότυπο Κέντρο Διαδραστικής Εκπαίδευσης

Η Lamella, είναι ένα πρότυπο Κέντρο Διαδραστικής Εκπαίδευσης με ειδίκευση στα Συναισθήματα και τη Διατροφή, όπου καλλιεργείται η σχέση μεταξύ Συναισθηματικής Ευεξίας και Διατροφικών Συνηθειών μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα! Πολλά χρόνια μελέτης και εμπειρίας του επιστημονικού προσωπικού της LAMELLA οδήγησαν στη δημιουργία ενός πολυχώρου στον οποίο μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στη σωστή διατροφή αλλά και στη σύνδεσή της με την ψυχολογική και συναισθηματική ευεξία των παιδιών. Αντίστοιχα προγράμματα φιλοξενούνται στο κρατικό σύστημα παιδείας σε Ευρώπη και Αμερική. Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 1.500 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Γλυφάδας (Αρχιμήδους 14 και Επαμεινώνδα), διαμορφωμένο κατάλληλα για να φιλοξενεί παιδιά από 4 έως 17 ετών, με πάνω από 20 θεματικές αίθουσες, τμήμα φιλοξενίας έργων σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, χώρους αναψυχής για συνοδούς δασκάλους και γονείς, προστατευμένο προαύλιο και parking, οι μαθητές θα ζήσουν την εμπειρία της Lamella! Στο εκπαιδευτικό κέντρο LAMELLA έχουν δημιουργήσει ολοκληρωμένα προγράμματα, που συνδυάζουν τη Διατροφή με την Ψυχολογία, επηρεασμένοι και από τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Η έμπειρη επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Διατροφολόγους, Παιδαγωγούς, Παιγνιοθεραπευτές, Δραματοθεραπευτές κ.ά. σε συνεργασία με επιστήμονες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έξυπνων και διαδραστικών παιχνιδιών, διαμορφωμένα με βάση τις αρχές της γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης και της Θετικής Ψυχολογίας.

Mάθετε περισσότερα εδώ

Lamella

Αρχιμήδους 14 και Επαμεινώνδα, Γλυφάδα

210 9600511

6939750769