6 εξαιρετικοί χώροι για σχολικές εκδρομές που θα μείνουν αξέχαστες στα παιδιά

Διανύουμε το δεύτερο μήνα της φετινής σχολικής χρονιάς (2018-2019) και ήδη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει τις καθιερωμένες σχολικές εκδρομές.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 άγνωστους στο ευρύ εκπαιδευτικό κοινό χώρους που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία και μετατρέπουν την μαθητική εκδρομή σε μια μοναδική εμπειρία!

Game Project

To Game Project είναι ένας πρωτότυπος χώρος ψυχαγωγίας. Οι 160 τόνοι άμμου σε μια επιφάνεια 800 τ.μ. με παιχνίδια κατασκευασμένα από ξύλο, καθώς και τα 500 τ.μ. φυσικού χλοοτάπητα, το καθιστούν έναν χώρο μοναδικό μέσα στον αστικό ιστό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  έχει ως κεντρικό πυλώνα το παιχνίδι μέσα από τη διάδραση και την επικοινωνία, εργαλεία αποτελεσματικά για τη σωματική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα από σωματικές, νοητικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες έκφρασης. Ενδεικτικά αναφέρονται: τρέξιμο, ισορροπία, ξεπέρασμα φυσικών εμποδίων, αναρρίχηση (σε χαμηλό ύψος), ρίψη στόχων, επίλυση γρίφων, παζλ, εικαστικές κατασκευές, παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, καθώς και πρακτικές θεατρικού παιχνιδιού, που λαμβάνουν χώρα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προγράμματος:  Ραφαέλα Αγγελή, Κινητό τηλέφωνο: 6970876438

The Game Project

Ελευθερίου Βενιζέλου 204, Νέο Ηράκλειο Αττικής

698 156 3253

Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού

Στο  Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού φιλοξενείται ο Kήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού που επιδιώκει να δώσει στους μαθητές  μια αυθεντική εικόνα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού που είναι όχι μόνο εθνική κληρονομιά αλλά και πανανθρώπινη.  Ο επισκέπτης μπορεί να δει και να παρακολουθήσει πάνω σε μεγάλους πίνακες με πλουσιότατο και μοναδικό οπτικό υλικό, την πορεία του Μ. Αλεξάνδρου από την Πέλλα ως την Ινδία και τις επιπτώσεις από το μεγάλο έργο του. Μπορεί να δει τον Τρωικό πόλεμο και την Οδύσσεια και να διαβάσει την περίληψη κάθε ραψωδίας. Μπορεί να διαβάσει σε μετάφραση τα ποιήματα της Σαπφούς, του Ανακρέοντος και του Πινδάρου. Να παρακολουθήσει την πορεία της Ελληνικής Φιλοσοφίας από τους Προσωκρατικούς Ίωνες φιλοσόφους ως τον Πυθαγόρα, τον Δημόκριτο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τους Στωικούς, τους Επικούρειους. Να δει το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, τον Ιπποκράτηκαι το μεγάλο έργο του, τον Δημοκήδη, τον ιατρό του Δαρείου, τον Γαληνό, τον Ηρόφιλο της Αλεξάνδρειας τον Διοσκουρίδη, τα Βυζαντινά Νοσοκομεία που αντικατέστησαν τα αρχαία Ασκληπιεία. Δύο χιλιάδες χρόνια Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Ιατρικής. Επίσης μπορεί να παρακολουθήσει τους Αρχαίους Ολυμπιακούς και άλλους Πανελλήνιους Αθλητικούς και Μουσικούς Αγώνες (Νέμεα , Ίσθμια , Πύθια). Μπορεί τέλος, σε είκοσι μεγάλους πίνακες να δει την γέννηση και την μεγαλειώδη πορεία του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος , τη λατρεία του θεού Διόνυσου και τον διθύραμβο,αρχαίες παραστάσεις έργων των μεγάλων τραγικών , Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη και των μεγάλων κωμικών Αριστοφάνη και Μενάνδρου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού

Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας

Γεωπαιδεία

H ομάδα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Γεωπαιδεία δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος με σκοπό την ανάδειξη και προστασία του. Πρόκειται για μια πολυπληθή επιστημονική ομάδα, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία, που απαρτίζεται από περιβαλλοντολόγους, γεωλόγους, βιολόγους, ωκεανογράφους, δασολόγους, αρχαιολόγους και παιδαγωγούς. Ο συνδυασμός της γνώσης στην μελέτη του περιβάλλοντος, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στις δραστηριότητες στην φύση έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας και ολιστικής προσέγγισης του φυσικού κόσμου.  Για το σχολικό έτος 2018-2019 προτείνει το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ένα παζλ της φύσης» προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες και μαθησιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας.  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εκτός σχολικών μονάδων, στην παραλία Μαρίκες Ραφήνας και χρησιμοποιεί στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού και ομαδικά παιχνίδια-δραστηριότητες. Ακολουθεί τις ανάγκες των παιδιών, δίνει χώρο και χρόνο για να εκφραστούν, να ανακαλύψουν και τελικά να μελετήσουν με διαφορετικούς τρόπους και μέσα, τα στοιχεία του περιβάλλοντος. Σκοπός του προγράμματος, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και κατ’ επέκταση η ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Γεωπαιδεία Κοιν.Σ.Επ.

Ολυμπιονικών 9Α, Χαλάνδρι

2130299551

6984198181

Paradise Park

Το Paradise Park είναι ένα σύγχρονο Βιωματικό και Αθλητικό πάρκο, το οποίο πραγματοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σκοπός του είναι να προσφέρει στα παιδιά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, γνώσεις και εμπειρίες της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έχουν αφετηρία την επιστήμη και τον νέο τρόπο ζωής. Η άρτια εκπαιδευτική ομάδα και οι ασφαλείς/πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του πάρκου, προσφέρουν στα παιδιά ερεθίσματα δημιουργικής σκέψης και γνώση μέσα από την βιωματική εμπειρία. Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται σε 5 γνωστικά επίπεδα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. 1ο επίπεδο Γυμνάσιο, 2ο επίπεδο Ε’ & ΣΤ’, 3ο επίπεδο Γ’ & Δ, 4ο επίπεδο Α’ & Β’ και 5ο επίπεδο Νήπια/Παιδικοί Σταθμοί. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών

Μάθετε περισσότερα εδώ

Paradise Park

12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης

Μεταμορφώσεως & Αγίας Σωτήρας Αχαρνές

210 2466466

 Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν είναι ένα πολύ σημαντικό Κέντρο για τον χορό και τον πολιτισμό γενικότερα στη χώρα μας.Στεγάζεται σε ένα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας και αρχιτεκτονικής ιδιαιτερότητας κτίριοστο λόφο της Αύρας του Δήμου Βύρωνα, επιλέχθηκε από την Ισιδώρα και τον Ραϋμόνδο για την υπέροχη θέα στον Σαρωνικό κόλπο και τον λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα.  Οργανώνει ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα που  περιλαμβάνει:

Ξενάγηση στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του κτιρίου με αναφορές στην ιστορία και τις δράσεις του Κέντρου.

Κινητική δράση όπου τα παιδιά θα πειραματιστούν, θα δοκιμάσουν, θα γνωρίσουν πρακτικά, βασικές αρχές της κίνησης.

Προβολή video animation – εισαγωγής στον κόσμο του σύγχρονου χορού.

Τις δράσεις καθοδηγούν ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί του Κέντρου (χορογράφοι και θεατρολόγοι).

Τα σχολεία που επιθυμούν να οργανώσουν επισκέψεις των μαθητών τους στο χώρο, μπορούν να απευθύνονται στο 210 7621234 ή να στέλνουν e-mail στο ddrcathens@gmail.com.

Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Χρυσάφης 34, Βύρωνας, 1

 2107621234

Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο

Στόχος του Μουσείου είναι η  εξοικείωση των παιδιών τη βιομηχανική, τεχνολογική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, έτσι όπως προβάλλεται μέσα από τα εκθέματα καθώς και η ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών για παρατήρησηέρευνα και κατανόηση των αντικειμένων του φυσικού και τεχνητού κόσμου. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα είναι σχεδιασμένα με βάση το νέο αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης και προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Βασίζονται στη διαθεματική προσέγγιση, προσαρμόζονται στον εκθεσιακό χώρο όπου υλοποιούνται και επεκτείνουν την εκπαιδευτική διαδικασία εκτός σχολείου, παρέχοντας διαδραστικότητα με αυθεντικά αντικείμενα – συλλογές του μουσείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο

Λεωφόρος Λαυρίου 1, Λαύριο

22920 – 25575