7 παιδικά βιβλία αφιερωμένα σε σπουδαίες γυναίκες

παιδικά βιβλία αφιερωμένα σε σπουδαίες γυναίκες

Οι ζωές εμβληματικών γυναικών που πέτυχαν τα όνειρά τους και άλλαξαν τον κόσμο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα προτείνει 7 παιδικά βιβλία που φωτίζουν τις ζωές εμβληματικών γυναικών που πέτυχαν τα όνειρά τους και άλλαξαν τον κόσμο. Βιβλία που εμπνέουν και αναδεικνύουν τους αγώνες, τη θέληση και τα επιτεύγματα σπουδαίων γυναικών που πάλεψαν και παλεύουν για έναν πιο δίκαιο κόσμο και μέσα από το έργο τους έφεραν την αλλαγή στην ιστορία, την επιστήμη, την τέχνη, την πολιτική και σε  πολλούς άλλους τομείς. 

7 παιδικά βιβλία αφιερωμένα σε σπουδαίες γυναίκες

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ | Πώς η Σάζια Σικάντερ άρχισε να ζωγραφίζει 

Σάζια Σικάντερ & Έιμυ Νοβέσκυ 

Εικονογράφηση: Χάννα Μπάρτζυκ 

 Μια ιστορία με ξεχωριστή εικονογράφηση και ιδιαίτερα χρώματα, για τη ζωή και την πορεία της Πακιστανοαμερικανίδας εικαστικού Σάζια Σικάντερ, που ξεκινώντας με όνειρα και μια βαλίτσα ζωγραφιές από τη Λαχόρη του Πακιστάν, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σήμερα εκθέτει τα έργα της σε μουσεία όλου του κόσμου. 

ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ | Μικροί Οδηγοί, Σπουδαίοι Άνθρωποι

ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ | Μικροί Οδηγοί, Σπουδαίοι Άνθρωποι 

 Κείμενα: Ίζαμπελ Τόμας 

Εικονογράφηση: Μαριάννα Μαντρίζ 

 Μια γυναίκα που άντεξε μεγάλες δυσκολίες, ξεπέρασε εμπόδια σε πείσμα του κατεστημένου και τόλμησε να εκφράσει με εντυπωσιακές εικόνες όλα όσα ένιωθε και όλα όσα ήταν. Το βιβλίο ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ της σειράς Μικροί Οδηγοί, Σπουδαίοι Άνθρωποι, παρουσιάζει τη συναρπαστική ζωή μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές προσωπικότητες, που σημάδεψε τον κόσμο της Τέχνης. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ | Ενάντια στις διακρίσεις 

 Φρανθίσκο Ιόρκα 

Εικονογράφηση: Εουχένια Άμπαλος 

Απόδοση: Κλαίτη Σωτηριάδου 

Στο βιβλίο ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ενάντια στις διακρίσεις, μαθαίνουμε για πράξεις που κάνουν τον κόσμο μας πιο δίκαιο.  

Η γυναίκα που αποφασίζει να μην υποχωρήσει, το κορίτσι που επιμένει να πηγαίνει στο σχολείο παρά τις απειλές. Οι ιστορίες των Ρόζα Παρκς, Μαλάλα Γιουσαφζάι και άλλων που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, γίνονται παράδειγμα για όσους πιστεύουν πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

 

ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ | Για την επιστήμη 

 Φρανθίσκο Ιόρκα 

Εικονογράφηση: Ίκερ Αϊεσταράν 

Απόδοση: Κλαίτη Σωτηριάδου 

 Από την Άντα Λάβλεϊς, την  πρώτη προγραμματίστρια στην ιστορία, στη Ρόζαλιντ Φράνκλιν, την επιστήμονα που έθεσε τις βάσεις για την ανακάλυψη του DNA, το βιβλίο ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ για την επιστήμη παρουσιάζει επιστήμονες που με τις ιδέες τους άλλαξαν τον κόσμο. 

ΓΙΑΓΙΟΙ ΚΟΥΣΑΜΑ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

ΓΙΑΓΙΟΙ ΚΟΥΣΑΜΑ | Από εδώ μέχρι το άπειρο 

 Σάρα Σουζούκι 

Εικονογράφηση: Έλεν Γουάινσταϊν 

Το βιβλίο αφηγείται το δημιουργικό ταξίδι της Γιαγιόι Κουσάμα, της πιο επιτυχημένης εν ζωή εικαστικού στον κόσμο. Μέσα από την αφήγηση της ζωής της και σκηνικά-μεταγραφές των πιο γνωστών της έργων, θα γνωρίσουμε την πιο διάσημη “γιαγιά” της τέχνης, που ονειρεύτηκε να καλύψει τον κόσμο με βούλες, από εδώ ως το άπειρο. 

ΣΟΝΙΑ ΝΤΕΛΟΝΕ Μια ζωή γεμάτη χρώμα

ΣΟΝΙΑ ΝΤΕΛΟΝΕ | Μια ζωή γεμάτη χρώμα 

Κάρα Μέινζ 

Εικονογράφηση: Φατίνια Ράμος 

Απόδοση: Βαγγέλης Ηλιόπουλος 

Πρωτοπόρος εικαστικός της αφηρημένης τέχνης, που αψήφησε τις καλλιτεχνικές ιεραρχίες και «έμπλεξε» την τέχνη και το χρώμα με την καθημερινή ζωή, η Σόνια Ντελονέ αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης για τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και καλλιτέχνες του κόσμου. Το βιβλίο, ένα ταξίδι στο παιγνιώδες, πολύχρωμο σύμπαν της Σόνια Ντελονέ,  επικεντρώνει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών στις πιο βασικές ιδέες της για την τέχνη και τη ζωή. 

 

Η ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΕΤΑ

Η ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΕΤΑ | Η ζωή και το έργο της ζωγράφου Έφης Μιχελή 

Βαγγέλης Ηλιόπουλος – Αναστασία Καραστάθη 

Εικονογράφηση (βασισμένη στα έργα της Ε. Μιχελή): Μαριάννα Πόγκα – Χρίστος Σιμάτος 

Η βιογραφία της ναΐφ ζωγράφου Έφης Μιχελή, μιας σπουδαίας γυναίκας και χαρισματικής ζωγράφου, η οποία αγκάλιασε και ανέδειξε ιδιαίτερα τη ναΐφ τεχνοτροπία στην Ελλάδα. Ένα εικονογραφημένο αφήγημα, που περιγράφει το ξύπνημα της φαντασίας μιας γυναίκας που δε σταματά να δρα και να δημιουργεί.