7χρονη παθιασμένη με το διάστημα γίνεται το πρώτο παιδί που θα στείλει ένα αντικείμενο στο Φεγγάρι!

Μια επτάχρονη εκπαιδευόμενη αστροναύτης θα γίνει το πρώτο παιδί που έστειλε κάτι στο φεγγάρι, αφού εντυπωσίασε τους κορυφαίους πρωτοπόρους του διαστήματος. Η Ελισάβετ Νόρμαν που έχει εμμονή με το διάστημα παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες την απογείωση ενός τεράστιου πυραύλου Vulcan Centaur που η ίδια κατασκεύασε, από τον κήπο του σπιτιού της

Ο τεράστιος ενθουσιασμός της για οτιδήποτε σεληνιακό τράβηξε την προσοχή εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή προετοιμάζουν πράγματι τον πραγματικό Vulcan Centaur για την πρώτη προσγείωσή του στο φεγγάρι σε σχεδόν 50 χρόνια.

Η United Launch Alliance (ULA), λοιπόν, που θα στείλει την πρώτη ιδιωτική ομάδα στην σεληνιακή επιφάνεια, πρόσφερε στην «Astro Liz» την ευκαιρία να πάρει κάτι που της ανήκει μαζί. Τι θα είναι αυτό; Ένα αυτοκόλλητο με το όνομα του διαστημικού ιστολογίου της, το οποίο στο εξής θα αποτελεί μέρος της πρώτης σεληνιακής «χρονοκάψουλας».

Η οικογένειά της, που είναι από το Λέστερ της Αγγλίας, έχει κληθεί ακόμη και να αποχαιρετήσει το διαστημόπλοιο όταν θα αναχωρήσει από τη Φλόριντα στα τέλη του 2021.

Η μικρή μαθήτρια είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που θα στείλει ένα προσωπικό αντικείμενο στην πρώτη αποστολή αυτού του τύπου.

Ήδη το κορίτσι προπονείται σωματικά όπως οι αστροναύτες, ώστε να προετοιμαστεί για το μέλλον της στο διάστημα, όταν μια μέρα επισκεφτεί το φεγγάρι – και δει ξανά το αυτοκόλλητό της – αυτοπροσώπως!

Όπως είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης: «Ανυπομονώ να δω σε βίντεο από τον δορυφόρο την κάψουλα με το αυτοκόλλητό μου πάνω! Η Astrobotic κάνει τα διαστημικά όνειρά μου πραγματικότητα και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με αυτή την απογείωση. Λατρεύω τη φυσική και το διάστημα γιατί σου δίνει τόσα πολλά να μάθεις και μου αρέσει να διερευνώ και να κάνω πειράματα!” Οι μελλοντικοί της στόχοι; «Να περπατήσω στο φεγγάρι και να ανέβω στο ψηλότερο βουνό στον Άρη.”

Η υπερήφανη μαμά Τζένιφερ Νόρμαν είπε: «Κανείς από εμάς δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν μάθαμε ότι θα είχε την ευκαιρία να αφήσει το σημάδι της στη Σελήνη… Το να συμπεριληφθεί σε μια τόσο ιστορική στιγμή είναι απίστευτη και έχει δείξει ότι όλα είναι δυνατά – η αυτοπεποίθηση και οι φιλοδοξίες της έχουν αυξηθεί τόσο πολύ από τότε που το έμαθε!»

Το πάθος της Ελισάβετ για το διάστημα “απογειώθηκε” όταν παρακολούθησε την κάλυψη του Perseverance Rover της NASA που στάλθηκε στον Άρη τον Ιούλιο του 2020. Από τότε αφοσιώθηκε στο να μάθει τα πάντα για το διάστημα! Η Ελισάβετ έχει ήδη δημιουργήσει έναν βιονικό βραχίονα, καθώς μαθαίνει τη ρομποτική, και μόλις ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα πέντε εβδομάδων της NASA, όπου σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δική της εικονική αποστολή στον Άρη.

Έστησε, επίσης, ένα κανάλι στο YouTube με επιστημονικά θέματα τον περασμένο Ιούλιο, στο οποίο ανεβάζει εκπαιδευτικά βίντεο.

Όλη αυτή η προσπάθειά της έγινε αντιληπτή από τον CEO της United Launch Alliance και από τη βιομηχανία διαστημικών αεροσκαφών Astrobotic. Όταν είδαν την απογείωση του δικού της χάρτινου πυραύλου, ο οποίος ξεπέρασα τα 9 μέτρα, εντυπωσιάστηκαν τόσο που την προσέγγισαν και της ζήτησαν να συμμετέχει στην πραγματική αποστολή του Vulcan Centaur, έστω και μέσα από ένα αυτοκόλλητο. Η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα σε ιδιώτες να αγοράσουν χώρο στο αεροσκάφος, ώστε να στείλουν ό,τι επιθυμούν στη σελήνη. Η NASA έχει ήδη πληρώσει 79,5 εκατομμύρια δολάρια για 14 θέσεις στην αποστολή.

Πηγή: goodnewsnetwork.org